Mijn ervaring bij de grootste warenhuis in Amsterdam

warenhuis

In mijn tiener jaren heb ik een aantal bijbanen gehad. Ook als student heb ik verschillende functies moeten combineren met mijn studie. Het was voor mij belangrijk dat ik voldoende flexibiliteit had en mijn studie er niet onder leidde. Dus heb ik steeds banen gezocht waar dat mogelijk was.

 

Ik heb toen gesolliciteerd bij een van de grootste warenhuizen in Amsterdam. Je kon bij hen jouw uren inplannen zoals gewild én je werd wekelijks betaald.

Verbazingwekkend heb ik de functie gekregen en begon mijn tocht als verkoopmedewerker en enthousiaste modeliefhebber.

 

Stijl

Het voordeel van werken bij een grote warenhuis is dat je constant geïnspireerd raakt. Er komen steeds nieuwe collecties binnen en je kunt altijd je ogen uitkijken. Zo leerde ik mijn eigen stijl ontwikkelen.

 

Geduld

Naast het feit dat ik meer over mode en eigen stijl heb geleerd, heb ik vooral geleerd geduld te hebben. Werken bij een grote warenhuis is druk.

Dagelijks ontmoet je duizenden klanten. Negen van de tien spreken een ander taal en zij richten zich maar op een ding; shoppen. Medelijden (met de medewerkers van de winkel) hebben zij niet. Het is eerder komen, vinden, kopen en gaan. Wat er soms voor kan zorgen dat de winkel achtergelaten wordt in een grote bende. Hierdoor maak je soms langere dagen dan verwacht.

 

Het is dus hard werken, maar je leert de leukste mensen kennen. Het zijn vaak leeftijdsgenoten die dezelfde passies als jou hebben. Daarnaast leer je ook verschillende competenties ontwikkelen, die je later altijd kunt gebruiken.

 

Gouden tip

Een tip als je gaat werken bij een warenhuis; zorg voor goede schoenen. Voor een groot deel van de uren dat je aan het werk bent, sta je. Let er dus op dat de schoenen die je draagt jouw voeten ondersteunen. Maak je geen zorgen, ook die kunnen heel stijlvol zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*