Meubels voor elke woonstijl

Er zijn verschillende populaire woonstijlen waar je meer dan genoeg meubels voor kunt vinden. Naast de industriële en de landelijke woonstijl, is ook de moderne en de landelijke woonstijl vandaag de dag hot! Om je een idee te geven van de meubels per woonstijl vertellen je meer over de stijl en het interieur wat daar bij past.

Modern wonen

De moderne woonstijl staat voor neutrale kleuren en is wat minimalistisch. Witte of zachte kleuren en een mooi ruimtelijk effect zorgen al snel voor een moderne uitstraling van je woning. Zorg er dus voor dat je geen opvallende meubels in huis hebt. All mag je best een statement maken met een mooie bank of een grote eettafel, maar doe dit wel subtiel. Wil je een moderne woonstijl, dan houd je van strakke lijnen en een no-nonsense design. Schoonheid zit hem in de eenvoud en je wilt niet teveel poespas. 

Ben je op zoek naar moderne meubels? Dan ga je voor slanke meubels, die strak zijn afgewerkt en een rustige uitstraling hebben. In de afbeelding hiernaast zie je een stijlvolle tafel met bijpassende stoelen van XOOON in een modern interieur. De twee stoelen in het geel en de groen geschilderde muur zorgen voor een persoonlijke touch. De andere meubels zijn onopvallend, maar passen goed in het geheel. 

Een industrieel karakter

Industrieel is stoer en robuust. Zorg voor ruwe materialen, grote meubels en maak niet teveel gebruik van accessoires voor een echt industrieel karakter. Beton, staal, hout of steen zijn allemaal materialen die goed passen bij een industriële woonstijl. Qua kleurgebruik zijn voor wit, grijs en donkere kleuren als blauw, bruin of groen veel gebruikt. Het leuke aan de industriële woonstijl is dat je interieur best een rafelrandje mag hebben. 

Zoek je meubels voor een industrieel interieur? Kijk dan naar meubels die gemaakt zijn van ruw hout, staal en kijk voor lederen stoelen of banken. Hiernaast zie je een stijlvol industrieel interieur, waarbij weinig kleur wordt gebruikt. De cognac lederen bank van Henders & Hazel wordt gecombineerd met robuuste houten meubels. Om het interieur toch een comfortabele touch te geven, ligt er een vloerkleed wat het geheel wat meer sfeer geeft. 

Scandinavische harmonie

De Scandinavische woonstijl moet vooral harmonieus en sfeervol zijn. In dit interieur wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en zachte kleuren. Een vloerkleed, kussens en woonaccessoires zijn zeker welkom in een Scandinavisch interieur. Rechte lijnen en functionele vormen voeren de boventoon als je op zoek bent naar meubels. Bovendien is echt Scandinavisch design natuurlijk een must.

In de afbeelding hiernaast zie je dat er voor een zachte kleur roze is gekozen. Er is veel licht in de kamer, wat zorgt voor een prettige sfeer. De stoelen in het interieur hebben een iconisch ontwerp. De accessoires in het interieur dragen bij aan de harmonie in huis.

Landelijk leven

Een landelijk interieur heeft traditionele kenmerken en mag ook wel wat vintage meubels en accessoires gebruiken. Qua kleurgebruik kan je heel erg variëren, al moet het geheel natuurlijk wel bij elkaar passen. Een landelijk interieur is knus en warm, daarom zijn natuurlijke materialen en donkere kleuren heel geschikt. Meubels mogen best groot en opvallend zijn en ook meubels met opvallende details passen goed in een landelijk interieur. 

Ga voor comfortabele, gestoffeerde stoelen en voor mooie meubels met een warme uitstraling. Hout is daarvoor zeer geschikt. In de afbeelding hiernaast zie je een mooie landelijke woonkeuken. De comfortabele stoelen en de mooie, grote tafel zorgen voor een gezellige sfeer die uitnodigt om lekker lang te tafelen. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*