Met deze tips koop je de beste zomer motorkleding

Tips motorkleding in de zomer

Een paar dagen geleden is officieel de zomer ingegaan. Veel motorrijders gaan tijdens de zomer regelmatig de weg op om een mooie motortocht te maken. Een zonnetje, aangename temperaturen en weinig neerslag is dan ook ideaal om motor te rijden. Echter kunnen de temperaturen tijdens de zomer flink oplopen. Om dan comfortabel te kunnen blijven motorrijden is zomer motorkleding een absolute must. In dit artikel geven we handige tips voor het kopen van zomerse motorkleding.

Doorwaai motorkleding

Om tijdens de zomermaanden lekker koel te kunnen rijden is doorwaai motorkleding perfect. Deze motorkleding staat bekend om de luchtigheid. Door de ingebouwde mesh panelen zorgt de rijwind voor flink wat verkoeling. Er zijn zowel doorwaai-jassen als broeken verkrijgbaar. Beide zijn musthaves voor elke motorrijder.

Naast de luchtige eigenschappen van deze motorkleding biedt het ook uitstekende bescherming en is het gemaakt van slijtvaste materialen. Doorwaai motorkleding is dan ook perfect voor warme ritten. Zoek je wat meer casual motorkleding voor in de zomer? Dan zijn motorjeans en motorhoodies geschikt.

Het nadeel aan zomerse motorkleding is dat ze niet waterdicht zijn. Dit is natuurlijk logisch, want de kleding is juist zo luchtig doordat er geen extra regenvoering aanwezig is.

Koelvest

Als je geen zin hebt om speciaal voor die paar hete zomerdagen nieuwe motorkleding te bestellen? Dan is het gebruiken van een koelvest een interessant optie. Dit is een vest dat je onder je motorkleding draagt en gedurende de motorrit voor verkoeling zorgt. Voordat je vertrekt is het nodig om het koelvest enkele minuten in koud water te leggen, zodat het koelvest zich vol zuigt. Het water zal niet lekker, waardoor je gewoon droog blijft tijdens het motorrijden. Door de verdamping van het koelvest daalt de gevoelstemperatuur tot wel 15 graden. Een koelvest kan urenlang voor verkoeling zorgen. Is het vest uitgewerkt? Dan kan je hem gewoon opnieuw onder de kraan houden.

Moet jij nog nieuwe motorkleding kopen om deze zomer comfortabel en koel rond te kunnen rijden? Ga naar MotorkledingStore.nl. In deze webshop vind je alle benodigdheden om deze zomer koel op de motor te rijden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*