Met de auto op vakantie? 3 tips

Met een auto ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt! Een auto kan je naar plekken brengen waar je anders niet zo snel zou komen. Naast vele voordelen kan met de auto op vakantie gaan ook enkele nadelen hebben. Auto onderdelen kopen is verstandig voor vertrek! Zo kun je denken aan autoremmen en een trekhaak voor de aanhangwagen bijvoorbeeld. Lees snel verder voor diverse tips!

1. Planning en bestemming

Voordat je vertrekt is het verstandig om een bestemming of bestemmingen in kaart te hebben. Zo weet je waar je heen moet rijden, kun je de actuele files bijhouden en heb je de verschillende reistijden in kaart. Zodra je de reistijd(en) weet kun je een planning maken voor vertrek. Zo kun je uitstippelen hoe laat jullie moeten opstaan, hoe laat jullie moeten vertrekken om tijdig op de bestemming aan te komen en zo verder. Houd altijd rekening met eventuele pauzes, onverwachte files en tussentijds tanken. Kies daarnaast ook een juiste dag uit om te rijden en vermijd het liefst de ‘zwarte zaterdag’ waarbij je geheid urenlang in de file komt te staan.

 

  1. Zorg voor voldoende eten en drinken

Het is essentieel om voldoende eten en drinken mee te nemen tijdens een vakantie met de auto. Vaak ben je uren op pad en rijd je ook deels door in de nacht, genoeg koffie, cola en snacks zijn dus zeer nodig! Zorg dat je brood mee hebt, een lekker zoutje zoals chips of cup a soup en wat om tussendoor te snoepen. Honger, ‘vast zitten’ in de auto en lange ritten maken de reis er namelijk niet beter op… Vraag wat iedereen lekker vindt voor onderweg en zorg dat je van alles mee hebt, uiteraard ook genoeg water! Een kindvriendelijke auto ligt niet alleen aan de auto zelf, maar ook door het vriendelijk maken tijdens de rit. Dit doe je door middel van een puntzak snoep of een klein cadeautje, om de drie uur rijden, bijvoorbeeld.

 

3. Goed voorbereid op weg

Tot slot is het ook belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. Dit betekent het afsluiten van een goede autoverzekering (ook voor het buitenland). Zorg dat je niet met pech langs de weg komt te staan en alles in het buitenland moet regelen. Met een goede autoverzekering word je, ook in het buitenland, snel geholpen! Daarnaast moet de auto ook in orde zijn, hierbij is het belangrijk om het oliepeil te checken, de bandenspanning et cetera. Ook is het fijn om een EHBO kit bij je te hebben, eveneens als een gevarendriehoek, hesjes, reservelampen en zelfs een reservesleutel (bewaar deze goed!). In sommige landen, zoals Frankrijk, is het ook verplicht om je eigen blaastesten mee te hebben! Lees je dus goed in voor vertrek en zorg dat je alle benodigde/ verplichte items bij je hebt. Denk daarnaast uiteraard ook aan een paspoort, (buitenlands) rijbewijs, milieusticker et cetera.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*