Last minute vakantie boeken naar het witste strand; Griekenland!

Denk je aan Griekenland, dan denk je aan zon, zee en strand. Niet onterecht. Het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland vormt – tezamen met zo’n 6000 andere eilanden – Griekenland. Daarmee bestaat 20% van het landoppervlak van Griekenland uit eilanden. In dit artikel nemen wij 2 van deze eilanden onder de loep: de (archipel) Cycladen en Kreta. 2 voorbeelden van bekende, populaire Griekse eilanden.

De Cycladen

Heb je ooit gedacht aan Griekenland eilandhoppen? Eilandhoppen is een leuke manier om Griekenland te ontdekken en het ultieme eilandgevoel te ervaren. Met deze rondreis begin je in de hoofdstad van Griekenland, het beroemde Athene, waar je overladen wordt door cultuur, de hectiek, de geschiedenis en de tegenstellingen. Na dit bezoek aan Athene, stap je op de boot om vervolgens een bezoek te brengen aan enkele van de 56 eilanden die de archipel van de Cycladen vormen: Mykonos, Paros, Naxos en Santorini. Elk eiland is met haar eigen identiteit, uitstraling en natuurschoon anders. Het party eiland Mykonos heeft geweldige stranden en hippe beach restaurantjes. Paros daarentegen is rustiger en heeft een aantal charmante vissersdorpjes. Vanuit Pharos reis je door naar het grotere eiland Naxos, waar je goed kunt wandelen en gegarandeerd witte zandstranden uitmondend in een turquoise zee gaat tegenkomen. Santorini is met de steile wanden van de caldera een waar spektakelstuk en als kers op de taart een mooie afsluiter van deze rondreis.

Kreta

Wil je net wat meer actie? Boek dan een vakantie naar Kreta. Chersonissos, dat gelegen is op Kreta, is dé topbestemming voor een jongerenvakantie. Hier kun je altijd feesten. De nummer een hotspot is natuurlijk het alombekende Starbeach, waar je in de zon helemaal los kunt gaan op de beats van bekende dj’s. Waag een sprong in het diepe en ga bungeejumpen (een must-do), maak een avontuurlijke jeepsafari in het achterland van Chersonissos of breng een bezoek aan het waterpark Water City. Als je nog lang niet moe bent, feest je ’s nachts gewoon verder tijdens een heuse night cruise met dj op een partyboot, te vinden in de haven van het stadje Agios Nikolaos. Kom de volgende dag tot rust op Chrissi Island: een paradijselijk eiland met super witte stranden en een azuurblauwe zee. Of neem een duik in de onderwaterwereld van Kreta. Ga bijvoorbeeld snorkelen of – als je écht niet zonder actie kunt – ga duiken (er zijn meerdere duikscholen op Kreta te vinden) en ontdek de schitterende riffen en vele verschillende vissen. Sluit de dag af met ouzo en gyros óf een broodje kroket bij ‘Friet van Piet’. We blijven tenslotte Hollanders…

Wil je meer weten over een lekkere zonvakantie? Kijk dan op Travelfans.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*