Laat uw huisnummer zien!

huisnummer bord

Het is belangrijk om huisnummers goed en duidelijk te laten zien zodat het voor iedereen duidelijk is waar welk huis is. Alles is dan duidelijk en goed te overzien. Maar waarom zou u zelf een huisnummer kopen voor op de gevel, dit artikel gaat u daar meer informatie over geven.

Een goed zichtbaar huisnummer is verplicht en beter voor de veiligheid!

De goede zichtbaarheid van uw huisnummer is ontzettend belangrijk, zegt ook de brandweer. Waarom is dit zo? Stel, er is bij u thuis of ergens in de buurt brand en er is sprake van een noodgeval, is uw huisnummer dan goed zichtbaar vanaf een afstand of vanaf de openbare weg? Als er bij u iets gebeurt moeten alle veiligheidsinstanties als bijvoorbeeld een brandweer weten dat het om uw huis gaat, mocht er iets gebeuren bij u in de straat of in de buurt dan helpt u ook door uw huisnummer goed te laten zien, uw huisnummer kan namelijk ook een erg goede indicatie zijn van weer deze mensen zich op dat moment bevinden. Als uw huisnummer niet goed zichtbaar zijn en dit soort mensen weten niet waar ze zich bevinden, gaat een hoop kostbare tijd verloren die nog wel eens van levensbelang kan zijn. Een huisnummer moet goed zichtbaar zijn, ook in het donker. Hoe check je of je huisnummer goed zichtbaar is? Dat is heel simpel! Check gewoon van een grotere afstand of het huisnummer duidelijk te zien is, zo niet, pas het aan! Veel mensen weten het niet, maar je bent er zelfs toe verplicht ervoor te zorgen dat je huisnummer goed zichtbaar is en dit is dus je eigen verantwoordelijkheid. De minimale afmetingen van het bordje zijn 12x12cm, de cijfers dienen op zijn minst 80mm hoog en 60mm breed te zijn.

Een huisnummer op de gevel personaliseert je huis!

Een huisnummer op de gevel is de eerste persoonlijke indicatie van je huis, het laat zien waar je woont en de stijl zegt iets over je persoonlijkheid en stijl van je huis. Een duidelijk zorgt voor goede orde in de straat en helpt dus veiligheidsinstanties maar ook mensen als postbezorgers en de pizzakoerier bij het sneller vinden van het juiste adres. Bij de bouw van huizen worden huisnummers door de gemeente opgesteld en met standaardplaatjes opgehangen. Met een eigen, persoonlijk gemaakt huisnummerbordje op je gevel blink je uit, laat je zien wie je bent en je kunt laten zien wie er in je huis woont.

Tarieven

Het kopen van een huisnummer voor op de gevel is meestal niet heel duur, een gewoon huisnummer dat je koopt bij de bouwmarkt kost meestal iets tussen de €10 en €20 en soms nog wel goedkoper ook. Een compleet naar uw wensen gemaakt huisnummerbord kost meestal iets tussen de €20 en €50, dit is afhankelijk van wat uw wensen zijn en het bedrijf waar u een bestelling doet.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*