Kinderkamer delen? Alleen maar voordelen!

Staat er binnenkort gezinsuitbreiding op de planning? Of wil je een extra kamer in het huis als kantoor inrichten en is het daarom noodzakelijk dat je kinderen een slaapkamer gaan delen? Dan breekt er wellicht een spannende periode aan. Veel ouders kijken er enorm tegenop als ze hun kinderen voor het eerst samen op een kamer moeten laten slapen. Wat als er de hele nacht gekeet wordt? Of als er meer ruzie wordt gemaakt dan dat er geslapen zal worden? No worries! Met de juiste voorbereiding is het voor ieder kind mogelijk om een slaapkamer met een broertje of zusje te delen. Sterker nog: een kinderkamer delen heeft ook heel veel voordelen. Een extra bed kopen bij Weidswonenenslapen.nl en genieten maar! Wij zetten de grootste voordelen alvast op een rijtje.    

Een levenslange vriendschap

Was het vroeger ook altijd al jouw droom om een geweldige band met een broer of zus te hebben? Dan wil je dit waarschijnlijk ook maar al te graag voor je eigen kinderen. Helaas blijkt dit in de praktijk vaak minder goed te gaan. Door je kinderen een kamer te laten delen kun je echter eenvoudig de onderlinge band versterken. Je kinderen leren niet alleen beter delen, maar zullen ook nader tot elkaar komen. Hun slaapkamer, hun veilige plek wordt namelijk gedeeld met degene die ze door en door kent: hun broertje of zus.

Vergelijk het maar eens met je eigen slaapkamer. Waar je eerst nog samen met je partner ruzie maakt over het 2 persoons dekbed, sluit je later een compromis om samen heerlijk te kunnen slapen. Hoe langer je samen slaapt, hoe beter je op elkaar afgestemd bent. Dit zal ook zo zijn voor je kinderen. 

Minder wakker van geluiden

Oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk echt dat kinderen die samen slapen op de lange termijn van een veel betere nachtrust profiteren. Ze worden minder snel wakker van nachtelijke geluiden dan kinderen die alleen op een kamer slapen. Ook op latere leeftijd zullen ze hier profijt van hebben. Toch een geruststellende gedachte dat jouw kinderen in elk geval later niet gestoord worden door een snurkende partner.

Avondritueel een stuk gemakkelijker

Wie het gewend is om voor meerdere kinderen een avondritueel te doen zal beamen dat dit meestal geen pretje is. Eer dat alle kinderen eindelijk op bed liggen en jij onderuitgezakt op de bank wil gaan zitten, merk je op dat je liever zo snel mogelijk ook onder de wol kruipt. Enorm vermoeiend! Wanneer je kinderen echter op één kamer slapen zal het avondritueel een stuk efficiënter verlopen. Samen tandenpoetsen, een boekje lezen en tegelijkertijd in bed stoppen. Nog even een nachtzoen geven en je bent klaar. Nog geen tien minuten later kan je al met een welverdiende kop koffie op de bank zitten.

Ruimte besparen

Het grootste voordeel van een gedeelte kinderkamer is dat je natuurlijk veel ruimte bespaart in huis. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een extra ruimte gebruiken als hobby- of werkkamer of om jullie nog onvervulde kinderwens voor een broertje of zusje in vervulling te laten gaan.

Zijn de kamers in huis maar klein en ben je bang dat de kinderen ruimte tekort gaan komen als ze een kamer delen? Investeer dan in een handige stapelbed. Hierdoor houd je meer ruimte over voor een bureautje, kledingkast of een simpel speelhoekje. Bovendien vinden kinderen het vaak ook nog eens ontzettend leuk om in een stapelbed te slapen. Win-win!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*