Kattenluik

Kattenluik

Wie een kat heeft, wil waarschijnlijk een kattenluik. Via een kattenluik kan je kat of poes zelf naar buiten en naar binnen. Dan hoef je niet de deur iedere keer open te doen als je huisdier naar buiten wil en weer naar binnen wil. Het geeft jou en je huisdier of huisdieren meer vrijheid. Er zijn verschillende opties voor een kattenluik. Zo kun je kiezen wat er past bij jouw huis, dier en voorkeur. Ook kun je onderdelen voor een kattenluik, bijvoorbeeld wanneer deze kapot zijn, bijbestellen.

Voorkom andere dieren

Om te voorkomen dat er andere katten of dieren je huis inkomen via het kattenluik, kies je bijvoorbeeld voor een infrarood kattenluik of een kattenluik met chip. Deze zorgen ervoor dat het kattenluik alleen toegankelijk is wanneer jouw kat met een infrarood hangertje aan de halsband bij het kattenluik is, of wanneer jouw gechipte kat bij het kattenluik is. Je kunt zo’n chip kattenluik gebruiken tot 40 gechipte katten. Dus ook wanneer je meerdere huisdieren hebt is dit geen probleem.

Kattenluik monteren

Het monteren van een kattenluik is tegenwoordig heel gemakkelijk. Wel is het zaak dat je het luik op de juiste hoogte monteert. Daarvoor meet je de afstand tussen de grond voor de deur en de buik van je kat. Op die hoogte moet de onderkant van het kattenluik komen om de doorgang gemakkelijk te maken voor je huisdier. Bij een kattenluik krijg je een sjabloon om het af te tekenen. Je monteert vervolgens eerst de binnenkant en dan de buitenkant van het kattenluik.

Andere onderdelen

Er zijn standard kattenluiken en kattenluiken met glas. Naast kattenluiken met infrarood of een chip zijn er ook kattenluiken met een magnetische sluiting. Onderdelen die je voor je kattenluik kunt bestellen zijn bijvoorbeeld een ontgrendelingssleutel, een vervang deurtje of een verlengstuk voor het kattenluik. Ook montage onderdelen kun je bestellen, mocht er iets kapot zijn of voor het geval dat.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*