Inzicht in de kracht van meditatie

Meditatie en opmerkzaamheid zorgen voor een verhoogde staat van bewustzijn en gerichte aandacht. Verschillende onderzoeken tonen aan dat de praktijk kan helpen bij het verlichten van stress, maar ook bij het beheersen van angst, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van geheugen en aandacht, om op te starten. Dergelijke opvallende resultaten hebben ertoe geleid dat veel artsen, in verschillende specialismen, meditatie voorschrijven, net zoals ze een antidepressivum of bloeddrukmedicatie zouden voorschrijven . Maar het blijft onduidelijk hoe meditatie zoveel gezondheidsvoordelen oplevert. Naarmate de populariteit van meditatie is toegenomen, zijn er honderden, zo niet duizenden onderzoeken geweest om alle voordelen te verifiëren waarvan mensen beweren dat meditatie kan creëren.

Beter geheugen

Geheugen en mentale prestaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe hoger onze aandacht, helderheid van denken en focus, hoe groter ons geheugen wordt – het wordt bijna gezien als de top van de mentale berg. Meditatie zoals ‘mindfulness’ of ‘bewustwording’ kan al deze kwaliteiten afzonderlijk vergroten, wat geweldige resultaten oplevert, maar het kan ook helpen de vijanden van het geheugen af ​​te weren – stress en leeftijd.

Slaap

Slapeloosheid komt in vele vormen voor: op hol geslagen gedachten als je wegdrijft, wakker wordt midden in de nacht geagiteerd of nooit in een diepe rust komt. Stress is de ultieme vijand van slaap. Het probleem met stress is dat het over het algemeen in de toekomst is geworteld, en we maken ons zorgen over problemen, ook al kunnen we er eigenlijk niets aan doen. Bij meditatie gaat het erom ons in het heden te verankeren. Het leert ons de vaardigheden die nodig zijn om racende gedachten en repetitieve zorgen te beheersen door hun tijdelijke aard te verlichten en ons te laten zien hoe we ze kunnen erkennen en ze verder kunnen laten gaan zonder onze gemoedsrust te verstoren.

Verminder stress

Wetenschappelijke studies tonen aan dat meditatie een effectieve stressveroorzaker is en het vermogen geeft om stresssymptomen te overwinnen. Stress en meditatie worden algemeen als puur mentaal beschouwd. We zien stress als zaken als angst, opvliegendheid of depressiviteit, maar waar minder over gesproken wordt, zijn de fysieke effecten van stress – hoge bloeddruk, het risico op hartaandoeningen of weinig energie. Er bestaat een misvatting dat meditatie je alleen maar een pauze zal geven van mentale angst. Integendeel, andere onderzoeken, laten zien dat meditatie net zo effectief is als het verlagen van de bloeddruk als lichaamsbeweging of verandering van voedingspatroon. Een voorbeeld van een genezende therapie is: Chakras.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*