Into the wildcamera!

Wildcamera

Bent u liefhebber van dieren en natuur en houdt u ervan om deze vast te leggen? Dan is de wildcamera echt iets voor jou! Met deze camera’s kan je de dieren in hun natuurlijke omgeving met de “dagelijkse doen en laten” vastleggen. Dit levert fantastische natuurlijke beelden op zonder dat de dieren het merken.

Voordelen van de wildcamera

Het grote voordeel van de wildcamera is dat deze door de kleuren waarin hij gefabriceerd wordt erg onopvallend is. Het laatste wat je wilt is dat dieren ermee vandoor gaan of de camera kapot maken. Door de infrarood die in bijna alle camera’s verwerkt is, kun je zowel overdag als in de nacht uitstekend beelden maken. Het is namelijk ook reuze interessant om te zien hoe dieren zich in de nacht gedragen of wat hun slaapgewoontes zijn.

Extra tip voor het gebruik van de wildcamera

Bedenk voor het plaatsen van de camera goed wat het doel van de camera moet zijn. Ga je dieren observeren die 2 meter groot zijn, Dan kan de camera best wat hoger gehangen worden. Wil je kleine dieren observeren die zich dicht op de grond voortbewegen. Dan is het wijs om ook de camera wat dichter bij de grond te plaatsen voor beter beeld.
Ook de zon kan een bepalende factor zijn op de kwaliteit van het beeld of bij bewegingsregistratie. Het is daarom raadzaam om vooraf onderzoek te doen waar u de camera het beste kan plaatsen.

Wildcamera als beveilingscamera

Je kan een wildcamera ook als beveiligingsmiddel inzetten door hem te plaatsen op een beschutte plek. Door de camouflage kleuren die vaak op een wildcamera zitten, is de camera erg onopvallend en daarom erg geschikt om als verborgen camera in te zetten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*