Interieurtrend van 2021: een goede fundering

Wellicht dat het wat raar in de oren klinkt maar een goede fundering is een heuse trend van 2021 omdat veel mensen er mee bezig zijn. Benieuwd waarom zo veel mensen bezig zijn met een fundering? Graag weten waarom een goede fundering van belang is? En waarom 2021? In deze blog geven we je graag antwoorden op al deze vragen.

Een groot probleem van 2021

Wellicht dat de interieurtrend van 2021 een vertekend beeld geeft maar een goede fundering houdt steeds meer mensen bezig. Dit alles komt door de funderingslabel die in 2021 van kracht zal gaan maar tijdelijk is afgeschaft vanwege de vele reacties. Wat houdt het funderingslabel in? Huizen krijgen een label opgeplakt die de stabiliteit van de fundering aangeeft. Door de aanhoudende droogte en opwarming van de aarde worden de funderingen steeds instabieler wat zorgt voor gevaarlijke situaties. Veel oude funderingsconstructies zijn gemaakt op houten palen die onder water moeten staan. Helaas zakt de grondwaterstand door de opwarming van de aarde waardoor de constructie gaat rotten met inzakkingen als gevaar. Mensen zijn sindsdien druk bezig met het risico dat het huis verzakt. Een trend van 2021 waar veel mensen druk mee bezig zijn.

Goede fundering; een echte musthave!

Voornamelijk in de steden zoals Amsterdam zijn de funderingen heel slecht. Dit komt omdat de constructie van de fundering op houten palen gerust zijn. Bezig met je interieur binnen is door de komst van het funderingslabel op een lager pitje gezet. Het is namelijk belangrijker dat de fundering stabiel is voor de komende jaren. Wist je bijvoorbeeld dat je heel gemakkelijk een funderingsonderzoek voor particulieren kunt aanvragen? Hiermee wordt een funderingsonderzoek uitgevoerd waarbij ze een rapportage opzetten. Als eenmaal de oorzaak is achterhaald kan er op basis van de funderingsproblemen herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit kan gemakkelijk en duurzaam worden gedaan zonder grof geschut met trillingen en geluidsoverlast. Benieuwd hoe? Neem een kijkje op de informatieve website Duurzaamfunderingsherstel.nl. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*