Hoe verder na een oogtest

Je had misschien wel vaker dan voorheen hoofdpijn of je merkte dat alles toch wat waziger werd. De logische volgende stap was naar de opticien te gaan en toch eens je oogsterkte te laten testen. En wat blijkt, je bent bij- of verziend. Wat doe je om die sterkte te corrigeren en welke opties heb je? Bril, lenzen of laseren?

Bril op sterkte

De eerste optie is om een bril op sterkte aan te schaffen. Voordelen zijn dat je een bril makkelijk op en af zet en je hoeft niet met je vingers je ogen aan te raken. Daarnaast kan je helemaal je eigen stijl kiezen door middel van een keuze voor een montuur. Kies je voor stoer en metaal of ga je voor kunststof met allemaal kleurtjes? De keuze is reuze en alles wat je bedenkt is wel te vinden. Er zijn ook wat nadelen te benoemen. Zo is een bril breukgevoelig, worden de glazen snel vies en ziet een bril bij hoge sterktes er vaak wat minder mooi uit doordat de glazen dan aan de zijkant steeds dikker worden.

Lenzen

De tweede, zeer populaire optie zijn het dragen van lenzen. Die zijn, net als brillen, in zowel min- als plussterkte beschikbaar. Sommige mensen vinden het spannend om iets in hun oog te moeten stoppen. Een enkeling kan hier uiteindelijk niet aan wennen, maar dit zijn uitzonderingen. Het is een paar dagen oefenen en daarna is het een routinehandeling. De ene lens ik geschikter dan de andere lens om mee te beginnen. Kies vooral voor lenzen met heel fijn draagcomfort die je ogen niet uitdrogen, zoals Dailies AquaComfort Plus.

Laseren

De derde optie is laseren. Dit is een superfijne optie als je al een lange tijd bril- of lensdragend bent en al een aantal jaren een stabiele oogsterkte hebt. Dat laatste is zeer belangrijk, anders moet je binnen korte tijd opnieuw laseren omdat je ogen nog achteruit gaan. Dit is dus geen geschikte optie voor mensen die pas net erachter zijn gekomen dat ze bijziend of verziend zijn. Later in het proces is dit wel een fijne opties, het is een korte ingreep en dan hoef je er de komende tien jaar niet meer naar om te kijken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*