Het verschil tussen een harde en zachte koffer

Als je een koffer gaat kopen kan de keuze soms lastig zijn. Zo heb je naast alle verschillende maten, soorten en merken ook de keuze uit harde of zachte koffers. Iedere koffer heeft zijn eigen voor- en nadelen die tegen elkaar afgewogen moeten worden. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een harde en zachte koffer? In dit artikel geven wij je alle informatie die jij nodig hebt om onbezorgd op reis te gaan.

Een harde koffer

Als je vaak met het vliegtuig reist is een harde koffer aan te raden. Een harde koffer is namelijk extra stevig, waardoor hij niet snel kapot gaat. Erg handig, want op de luchthavens wordt er behoorlijk ruw met je koffer omgegaan. Een ander voordeel is dat je makkelijker breekbare spullen met je mee kunt nemen. Daarnaast blijven ook jouw spullen een stuk beter op hun plek liggen. Een nadeel is dat je lichte schade of krasjes sneller in dit type koffer ziet. Daarnaast is een harde koffer ook niet uitbreidbaar en wat zwaarder dan een zachte koffer.

Een zachte koffer

Als je vaak met de bus, trein of auto reist is een zachte koffer juist aan te raden. Een zachte koffer is, in tegenstelling tot een harde koffer, flexibeler. Hierdoor geeft de schaal van de koffer mee wanneer er andere bagage wordt vervoerd, bijvoorbeeld in de kofferbak van de auto. Daarnaast zijn er ook modellen zachte koffers die je uit kunt breiden om meer ruimte te creëren. Nadelen van een zachte koffer zijn dat het materiaal vaak niet waterdicht is en dat de koffer niet geschikt is voor het vervoeren van voorwerpen die breekbaar zijn.

De juiste keuze

Wat voor jou de juiste keuze is, hangt natuurlijk af waar je de koffer voor wilt gaan gebruiken. Daarnaast dien je ook rekening te houden met andere punten, zoals het formaat van de koffer, het aantal wieltjes, of de koffer ook handvatten heeft en nog veel meer. Reis je met kinderen? Dan kun je het best voor een kinder koffer kiezen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*