Het kopen van een PVC vloer

interieur
interieur

Een PVC vloer is en zogenaamde houtvrije vloer en is gemaakt van kunststof. Vanwege de steeds beter wordende technieken is deze vorm tegenwoordig amper nog van hout te onderscheiden. Criticasters hebben vaak nogal het een en ander aan te merken over de vloer. Zo wordt gesteld dat het allesbehalve de goedkoopste vloer is. Iets dat waar is, want een vloer van PVC is ook duurder dan een laminaatvloer. Aan de andere kant geldt een vloer echter weer als een vloer die kwalitatief beter is. Maar toegegeven, met een klein budget is een vloer van dit materiaal niet de beste oplossing. Verder dien je als je een vloer van PVC wenst, een egale basisvloer te hebben. Het product is erg dun en zal dus elke oneffenheid laten zien. Leg de vloer dus bij voorkeur op een betonnen ondergrond of een ondergrond van zandcement. De vloer vertoont ook iets meer beschadigingen als gevolg van steentjes of zand, iets dat overigens gemakkelijk voorkomen kan worden door de schoenen uit te doen in huis en door te kiezen voor inloopmatten.

De voordelen van een PVC vloer

Voordelen zijn er echter ook voldoende. Zo is een PVC vloer bewezen sterker dan laminaat of een vloer van vinyl.  De vloer gaat langer mee, met name door de goede slijtlaag. Bovendien is de vloer gemakkelijk in onderhoud. Door de gladde oppervlakte kan de vloer beter tegen vocht. Je onderhoudt de vloer eenvoudig met de stofzuiger of door de vloer te dweilen zonder gebruik te maken van een reinigingsmiddel. PVC is ook sterk geluiddempend, ideaal als je in een tussenwoning of een appartement woont en voor zo weinig mogelijk geluidsoverlast wilt zorgen.

Geen plakplinten nodig

Omdat PVC zich aanpast aan de temperatuur van de omgeving, is een PVC vloer ook perfect als je vloerverwarming heeft. De warmte wordt eenvoudig door het dunne PVC doorgelaten waardoor de vloer heel snel warm aanvoelt. Je legt een PVC vloer die verlijmd is strak tegen de muur of je werkt met een staande plint. Plakplinten zijn daardoor niet nodig.

De investering waard

Stel je hebt beschadigingen aan de PVC vloer dan is dat deel gemakkelijk te vervangen. Je haalt gewoon de strook met beschadigingen eruit en laat die vervangen door nieuwe PVC. Zo kun je beschadigingen aanpakken zonder dat je hele de vloer hoeft te vervangen. Als je een strook wilt vervangen, zet er een warme föhn op. Kind kan de was doen. En zo kan de conclusie getrokken worden dat een PVC vloer niet de goedkoopste vloer is, maar wel een vloer met de meeste voordelen. Het maakt de investering in elk geval de moeite waard, zeker gezien de veel langere levensduur van een PVC vloer.

Kijk op Vloerenraamdecor.nl voor meer vloeren en raamdecoratie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*