Het begin van de herfst; haal het groen in huis!

Nu buiten alle blaadjes bruin beginnen te worden en de herfst langzaamaan zijn effecten begint te tonen, is er niks verfrissenders dan mooie planten te gebruiken om je interieur kleur te geven. Planten zijn namelijk niet alleen erg mooi, ze zijn erg goed voor de luchtkwaliteit in je huis. Maar wat zijn nou de laatste trends op het gebied van groen? Wij geven graag enkele tips om jouw interieur klaar te maken voor de herfst!

De plant begint bij de pot

Je kunt uren besteden aan het kiezen van de juiste plant. Deze heeft namelijk veel invloed op de uiteindelijke sfeer van je interieur. Zo kun je kiezen voor een wilde varen, of een stoere cactus. Planten met bloemen zetten bijvoorbeeld weer een compleet ander plaatje neer dan dat een groene vetplant dat doet. 

Deze plant kun je vervolgens weer in een grote variatie aan verschillende potten planten. De plantboxen van Ferm Living dragen met hun strakke ontwerp bijvoorbeeld erg veel bij aan een modern interieur. 

Welke planten zijn hot?

De trend van dit najaar is toch wel te zoeken in de vetplanten en varens. Deze planten met een ‘back to the jungle’ sfeer zijn fijn doordat ze veel groen aanbrengen in huis. Vooral wanneer alle planten buiten bruin worden door de herfst is dat contrast tussen buiten en binnen erg mooi. 

Zorg er wel voor dat je een plant kiest die goed kan overleven in de ruimte waar je hem plaatst. Zo zijn er planten die heel veel zonlicht nodig en dan zul je deze moeten plaatsen bij een raam zodat deze aan zijn dagelijkse bron van vitamine D komt!

Wist je dat planten een heel positief effect hebben op de kwaliteit van de lucht in huis? Ze zorgen voor extra zuurstof en reguleren ze de luchtvochtigheid!

Zet je planten in de spotlight

Wanneer je investeert in een mooie plant met een goede pot wil je natuurlijk dat deze gezien wordt! De verlichting in de ruimte speelt hierbij een cruciale rol. Bij de moderne plantenpotten van Ferm Living kun je bijvoorbeeld heel goed de verlichting verzorgen met de moderne/industriële verlichting van It’s About RoMi. Zo maak je het plaatje compleet door deze items elkaar te laten complimenteren. Wanneer je juist contrast zoekt kun je ook de keuze maken van lampen met een retro ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan de collecties van HK Living.

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen inspireren om de herfst goed van start te laten gaan met deze tips.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*