Heerlijk, even een zon-break!

Een strandvakantie klinkt als een trip waarbij de hele vakantie bestaat uit: a. het liggen op een ligbed .. aan het strand, b. het kopen van prullaria in toeristenwinkeltjes, c. iedere avond uiteten bij dezelfde taverne’s. Uhm, ja? Sommige vakantiegangers gáán hier he-le-maal voor, maar er bestaan natuurlijk vele nuances; want een strandvakantie kun je zo actief of lui invullen als je zelf wilt.

Op standvakantie!

De inactieve strandvakantie kan natuurlijk een heerlijke beleving zijn; je hebt het hele jaar hard gewerkt en wilt nu even niets doen. Gewoon liggen, gewoon genieten van ‘zon-zee-en strand’.

Voor anderen betekent al dit ‘genotvol-luieren’ een gruwel. Niets doen en stilliggen daar worden een hoop mensen nerveus van. Gelukkig biedt praktisch iedere toeristische ‘strand-bestemming’ ook een prachtig achterland. Zuid Europese strand-bestemmingen, zoals in Spanje, de Franse Rivièra, Italië, Kroatië, Griekenland en Turkije bieden vaak even buiten de toeristische oorden niet alleen prachtige natuur, maar ook andere bezienswaardigheden zoals pittoreske dorpjes, culturele opgravingen en ruige natuur.

Voor iedereen valt er daardoor genoeg te doen, waardoor het hotel of appartement van de geboekte ‘strandvakantie’ fungeert als uitvalsbasis voor het ondernemen van trips.

Vakantie boeken

Een strandvakantie boeken mét voordeel? Je kunt het praktisch overal doen op het internet, maar zorg er wel voor dat de aanbieder is aangesloten bij het ANVR.

Verder kun je de accommodatie checken op de website Zoover.nl. Hier lees je ervaringen van andere vakantiegangers en krijg je een goed beeld van hetgeen je kunt verwachten ter plekke.

Overige reizigersinformatie kun je hier nalezen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*