Groenten grillen op de barbecue

groente op de barbecue

Het zonnetje laat zich wat vaker zien en het blijft steeds langer licht. Nu is het tijd om te genieten van lange zomeravonden in de tuin met familie en vrienden. Kom alvast in de stemming en steek de barbecue aan! Barbecueën staat gelijk aan het grillen van vlees, echter zien we steeds vaker dat we ook graag groenten op de barbecue gooien. In dit artikel vind je een aantal tips voor het perfect grillen van groenten op de barbecue om je een beetje te helpen.

 

 

Hoe rooster je groenten op de barbecue

Alvorens je gaat barbecueën met groenten, moet je ze eerst besprenkelen met een beetje olijfolie zodat het niet snel verbrand. Groenten leg je het best aan de zijkanten van de barbecue, dus niet op het heetste gedeelte. Hier leg je je vlees. Je kunt ook een geperforeerd aluminium bakje aanschaffen om je groenten in te roosteren, of een papillot van aluminiumfolie maken. Aubergine, (grote) champignons, courgette, paprika, tomaat, ui, knolselderij en wortel zijn voorbeelden van groenten die je rechtstreeks op het rooster kunt gooien. Je kunt je groenten serveren met pasta, mozzarella en/ of zelfgemaakte dressing.

 

Wist je dat je ook sla kunt roosteren op de barbecue? Let er dan wel op dat je voor de stevige soorten kiest zoals ijsberg- en kropsla, of radicchio rosso. Je houdt de blaadjes bij elkaar door er een satéstokje doorheen te prikken.

 

Eet je helemaal geen vlees? In de supermarkt vind je tegenwoordig heel veel vleesvervangers zoals vegetarische worstjes.

 

De gepofte zoete aardappel doet het ook goed op de barbecue. Smeer ‘m eerst in met wat olijfolie, verpak het daarna in aluminiumfolie en laat ‘m vervolgens ongeveer 30 tot 60 minuten op de barbecue om goed te garen.

 

Heb je naast al dat hartigheid zin in iets zoets? Sommige fruitsoorten kun je prima grillen op de barbecue. Rijg het fruit aan een spies, maak een bakje van aluminiumfolie, of leg grote stukken op de grill. Voeg wat honing toe om het fruit te karameliseren, succes gegarandeerd!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*