Gezonder eten? Dit zijn 3 belangrijke tips

Iedereen weet het wel: gezond eten is belangrijk voor ons lichaam. Bovendien presteer je beter, of het nou op werk, school of voor je sport is. Je lichaam functioneert beter wanneer je een gezond eetpatroon hanteert. Daar kan echter enige verwarring ontstaan, bijvoorbeeld omdat de meningen over wat nou gezond is of niet verdeeld zijn. Volg daarom deze 3 belangrijke tips om gezonder te eten!

Drie tips voor gezonder eten

De volgende drie tips zijn van belang wanneer je gezonder wilt eten:

  1. Pas gezond eten aan op jouw situatie
  2. Wees actief bezig met gezond eten
  3. Maak van gezond eten je levensstijl

Lees hieronder een toelichting per tip. 

1. Pas gezond eten aan op jouw situatie 

Een topsporter heeft voldoende calorieën nodig om goed te kunnen presteren. Als je dus aan wielrennen doet, is het gebruikelijk om pasta te eten. Dit levert namelijk voldoende koolhydraten, waardoor je meer energie hebt tijdens het wielrennen. Iemand die niet sport, heeft minder baat bij pasta. Sterker nog: het bevat relatief veel calorieën. In die situatie kan veel pasta eten ongezond zijn. Zoals je kunt lezen: of eten gezond is, hangt af van jouw situatie. 

Voor sporters is sportvoeding een goede keuze. Dit is aan de ene kant bepaalde voeding voor sporters, en de andere kant sportsupplementen. Vooral wanneer je sport, is het dus van belang om voor sportvoeding te kiezen. Zo zie je maar: gezond eten is ook afhankelijk van jouw situatie!

2. Wees actief bezig met gezond eten

Hoe actiever je bezig bent met gezond eten, hoe vanzelfsprekender het wordt om gezonder te eten. Actief bezig zijn met gezond eten doe je onder ander door je calorieën te tellen, ingrediënten te bekijken, bij te houden wat je eet en wanneer je het eet (hier zijn handige apps voor) en macronutriënten bij te houden en juist te verdelen. 

3. Maak van gezond eten je levensstijl

Als je van gezond eten je levensstijl maakt, zul je het langer volhouden en de gezondheid van je lichaam op lange termijn verbeteren, in plaats van op korte termijn. Op deze manier voorkom je ook een crashdieet, wat totaal niet gezond is voor je lichaam. Door van gezond eten je levensstijl te maken, zul je zeker gezonder leven!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*