Genieten van je vrije tijd of toch geld verdienen?

vakantiebaantjes horeca

De zomervakantie is weer begonnen. Je hebt vast een druk schooljaar achter de rug, maar heb je al nagedacht over wat je in de vakantie wilt doen? Ben jij iemand die lekker van je vrije tijd gaat genieten of verdien je liever geld met een toffe vakantiebaan? Het zou super zijn als je zowel geld kan verdienen, als genoeg vrije tijd hebt om te genieten van de mooie dagen in Nederland (zover die er zijn). De meeste jongeren willen een bijbaan om te sparen voor een vakantie en dagjes weg, maar ook om werkervaring op te doen voor een toekomstige baan.

Populaire vakantiebaantjes

De meest populaire vakantiebaantjes zijn te vinden in de horeca, bijvoorbeeld buiten in de zon als terrasbediening of bij een strandtent. Daarnaast zijn vakantiebaantjes in de supermarkt en als schoonmaak(st)er ook erg populair. Heb je een vlotte babbel, lef en overtuig je mensen graag om een product te kopen. Dan ben je zeker geschikt voor het werken bij een callcenter of bij promotiewerk!

Hoe vind ik een baan?

Een vakantiebaan. Je wilt geld verdienen, maar hoe moet je beginnen met zoeken naar een ideale baan? Een van de eenvoudigste manieren om een vakantiebaantje te scoren, is om op online vacatures te reageren. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook een winkel binnenlopen en vragen of zij vacatures open hebben staan. Meestal krijg je dan direct een sollicitatieformulier mee! Blader je wel eens door een krant heen? In een krant staan vaak aparte advertentiepagina’s met allemaal verschillende vacatures.

Het is belangrijk dat je iets uitzoekt wat je leuk vindt om te doen, een cv op orde hebt en je voorbereidt op een sollicitatiegesprek. Is dit de eerste keer dat je gaat solliciteren voor een baan? of vind je het lastig om je voor te bereiden op een sollicitatie? Maak je geen zorgen, hier wat sollicitatietips die je klaarstomen voor het gesprek.

En de laatste, maar zeker geen onbelangrijke tip: niet vergeten om van je vakantie te genieten!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*