Geniet van een vakantie in het mooi Egypte

Als er één plek op de wereld is waar prachtige bouwwerken, woestijnen & een spectaculaire onderwaterwereld samenkomen is het Egypte wel. Egypte is al jarenlang een toeristische trekpleister voor mensen uit heel de wereld. Egypte heeft eigenlijk alles wat je van een zonvakantie mag verwachten. Of jij nu heerlijk onder een rieten parasolletje op je handdoek wilt opladen na een drukke tijd of elke dag met je snorkel om zeven uur klaar staat om de mooiste vissen te bewonderen: Egypte heeft het allemaal!

Hurghada: de toeristische trekpleister

De meest populaire plaats aan de kust in Egypte Hurghada. Hurghada is opgesplitst in twee gedeelten: het oude & het nieuwe Hurghada. In beide gedeelten kun je heerlijk vertoeven in de prachtige, luxe resorts aan de kust. Veel resorts – dit is handig om even te checken op Zoover – zijn bekleedt met prachtig marmer en voorzien van stijlvolle hotelkamers. Bij het boeken is het natuurlijk handig om te kijken wat jouw persoonlijke wensen zijn als je op vakantie gaat. Sommige hotels hebben namelijk een prachtig huisrif, ideaal als je van snorkelen houdt. Andere resorts staan weer bekend om de mooie ambiance, vol met bloementuinen. In vrijwel alle hotels in Egypte kun je je heerlijk laten masseren tegen een zachte prijs.

Snorkelen & duiken

De onderwaterwereld is werkelijk prachtig in de Rode Zee. Tegen betaalbare prijzen kun je duiklessen nemen of excursies naar de mooiste plekjes op het water. Zo is het bekende ‘Dolphin’s home’ een toeristentrekker voor mensen die dolfijnen willen spotten. Ben je niet zo gek op duiken of snorkelen zijn er ook boottochten te boeken, privé of in een groepje. Heerlijk genieten van het uitzicht met de bries door je haar. Momenten om nooit meer te vergeten!

Bekijk de historische schatten in Egypte

Voor veel mensen is reden nummer één om Egypte te bezoeken de prachtige pyramiden in Caïro. Deze indrukwekkende & wereldberoemde pyramiden van Gizeh zijn een bezienswaardigheid die je niet gemist mag hebben. Vanaf Hurghada is het ongeveer 5 uur met de taxi of bus, vandaar dat er veel twee-daagse excursies worden aangeboden. Deze trips worden namelijk vaak gecombineerd met een bezoek aan het mooi Luxor. In Luxor is er een rijke verzameling aan historische schatten te bezichtigen zoals de imposante Luxor tempel & Kolossen van Memnon.

Fijne reis!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*