Gemakkelijke manieren om uw gazon gezond te houden

zomerbemesting

Zoals u wel weet, zijn hete, droge dagen slechts een onontkoombaar onderdeel van de zomer. Veel gazons lijken in de hitte te bakken. Maar kijk rond en je ziet een of twee in de buurt die er zo groen uitzien als maar zijn kan. Je kunt je gazon er net zo goed laten uitzien in de hitte als je 4 dingen doet:

1. Bemest regelmatig: Binnen 6-8 weken na het bemesten, hebben microben in de grond de meeste voedingsstoffen verwerkt die uw gazon kan absorberen. Je moet deze voedingsstoffen bijvullen met een andere voeding. Een goed gevoed gazon groeit vol, verdringt onkruid en koelt de grond af, waardoor het de hitte aankan. En als u uw gazon voedt met de zomerbemesting van Lageman graszoden, hoeft u zich geen zorgen te maken over de temperatuur.

2. Maai hoog: Als je je gras kort maakt, verander je het gazon. Lang gras zorgt voor de groei van langere wortels, die zelfs op warme, droge dagen vocht naar beneden halen. Stel uw maaier eenvoudig in op een van de hoogste instellingen. Je zult verbaasd zijn wat een verschil deze eenvoudige stap kan maken.

3. Water geven: Als het gras het hele seizoen kort is afgesneden, zul je vaker moeten water geven. Maar zelfs langer gras heeft vocht nodig. Dus als je tijdens een droge periode kiest voor water, zorg dan dat je diep en niet overmatig water geeft. Frequent, ondiep water geven stimuleert het gras om korte wortels te laten groeien, waardoor het gras tijdens droogte wordt gestrest. Een centimeter water per week dient als goede vuistregel voor het groen te houden tijdens de hete zomer. Zorg ervoor dat u zo vroeg mogelijk in de ochten, tussen 6:00 en 9:00 uur, water geeft, om verspilling van verdamping tegen te gaan.

4. Inzaaien en renoveren: Oudere grasvelden kunnen grasrassen hebben die gewoon niet tegen de hitte kunnen. Het gras kan in trossen groeien of dikke, lelijke kanten hebben. Ook kan een hete zomer kale plekken en dunne gebieden rond het gazon achterlaten. Nieuwe grassoorten zijn ontwikkeld om verzengende hitte te verwerken en er toch goed uit te zien. Lange grasmixen zijn ideaal voor grasvelden die worden blootgesteld aan brandende zon en hoge temperaturen. De Premium Speelgazon Graszoden van Graszodengelegd.nl blijft zelfs groen bij droogte en schaduwrijke plekken. De beste tijd om gazons opnieuw te graven met een grasmix is ??in de herfst of het vroege voorjaar wanneer de omstandigheden optimaal zijn voor de groei van gras.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*