Geen dag hetzelfde in de ouderenzorg

In deze tijd zijn veel mensen aan het nadenken over hun job. Misschien gedwongen, omdat er in de sector waar je werkt ineens veel minder te doen is. En misschien omdat je voelt dat je ook in zo’n cruciaal beroep wilt werken, zoals in de ouderenzorg.

Allereerst is het natuurlijk erg mooi werk. Zinvol en boeiend en geen dag hetzelfde. Je werkt met mensen in de herfst van hun leven. En die hebben een boel meegemaakt en kunnen daar vaak mooi over vertellen. Zij hebben hun avontuur in het leven vaak al ervaren, al kun jij met goede zorg daar natuurlijk nog heel wat positieve ervaringen aan toevoegen.

In de zorg werk je in verschillende diensten, want de zorg stopt nooit. Dat biedt ook weer mogelijkheden om je werk te combineren met een gezin. Of juist met een studie. Er zijn verschillende e-learnings voor de zorg. Zo heeft E-learning Made Easy hier een mooi aanbod in!

Hoe ontdek je of werken in de ouderenzorg bij jou past? Je kunt eens vragen aan familie of vrienden. De zorg is 1 van de grootste werkgevers in Nederland. Ongetwijfeld heb jij ook bekenden die werken in de zorg. Past zo’n job ook bij jou? Dat geeft je alvast een eerste indruk.

Als je nu in een andere sector werkt, dan is bijscholing vast nodig. Maar er zijn grote tekorten, dus ook zeker mogelijkheden. En voor baanzekerheid zit je goed in de ouderenzorg. Omdat er zoveel mensen nodig zijn, is het mogelijk om scholing te doen via de zorgorganisatie of via bijvoorbeeld het UWV.

Je kunt alvast zelf beginnen met het volgen van bijscholing. Daarmee vorm je je een beeld van het werk en de dingen die je kunt tegenkomen.  

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*