Geef jezelf een boost met oorbellen!

Met gouden oorbellen voeg je glamour toe aan je dagelijkse garderobe. Combineer oorknopjes met een basis outfit voor net dat beetje extra of haal juist alles uit de kast met oorringen. Oorbellen zijn ook ideaal om cadeau te geven, wees er voor een aankoop alleen wel zeker van dat de ontvanger in kwestie ook gaatjes heeft.

Voor klassiek en modern

Gaat jouw voorkeur uit naar subtiel en klein of juist groot en duidelijk aanwezig? De keuze is helemaal aan jou! Gouden oorbellen vind je in zowel de klassieke als moderne variant en zijn dus zeer veelzijdig.

We gaan hieronder dieper in op karaat goud:

Met onze informatie kom je beslagen ten ijs

Voordat je een gouden sieraad gaat kopen, is het verstandig om iets meer kennis te hebben over karaat goud. Wij willen graag eventuele vragen die je hebt beantwoorden zodat je een weloverwogen keuze kan maken uit de wereld van de gouden sieraden.

Goud en toevoegingen

Bij karaat spreken we over hoeveel puur goud er in een sieraad zit. Een karaat komt neer op 1/24e deel zuiver goud. De toevoeging van metalen zoals koper, zilver en palladium aan het goud wordt ook wel legering genoemd. 

Verschil Nederland en andere landen

24 karaat bevat het meeste zuivere goud en 8 & 9 karaat het minste. In Nederland worden die laatste twee niet onder goud gerekend omdat het gehalte goud zo laag is. In andere landen zoals Duitsland en Engeland worden ze wel als goud gezien.

Eigenschappen puur goud

Een lager karaat is logischerwijs ook lager in prijs dan een hogere. Het toevoegen van andere materialen zorgt ervoor dat het goud harder wordt. Puur goud is erg zacht en daardoor moeilijk te bewerken. Ook is het erg gevoelig voor beschadiging of zelfs ombuiging.

Wat is van invloed op de prijs van een gouden sieraad?

De volgende punten zijn van invloed op de prijs van een gouden sieraad:

  • De kwaliteit: Het verschil zit hem bij bijvoorbeeld een armband in of de armband massief is of hol en of hij breed is of smal.
  • Ontwerpkosten en maakloon: Wanneer een sieraad moeilijk te maken is, dan vallen de kosten hoger uit. Ook als we het over een lager karaat hebben.
  • De goudkoers: De prijs van goud kan op sommige momenten verschillen.

Hoe herken ik kwalitatief hoogwaardig goud?

Sieraden van echt goud hebben in Nederland een keurmerk. Zo kun je eenvoudig controleren of je echt goud in handen hebt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*