Geef je auto een stoere uitstraling met autoruitfolie!

Heb je een nieuwe auto en wil je die net even iets mooier maken? Natuurlijk ben jij ook wel eens langs een auto gekomen waarvan de ruiten inkijkwerend waren of door het ramen tinten een ‘gewone’ auto ineens een heel andere uitstraling heeft gekregen. Dat kan ook bij jouw auto met raamfolie die daarvoor is ontwikkeld. Hieronder kan je meer te weten komen over autoruitfolie. Wat is het, hoe moet je ermee omgaan en welke verschillende soorten zijn er eigenlijk?

Wat is autoruitfolie?

Deze folie bestaat meestal uit twee lagen polyesterfilm maar meerdere lagen zijn ook mogelijk. De materialen die tussen de lagen worden gebruikt bepalen de kleur en de toepassing van de folie. De raamfolie is altijd voorzien van een zelfklevende zijde en wordt aan de binnenkant op je ruit bevestigd. Dat is een precisiewerkje dat je bij voorkeur aan een specialist moet overlaten. Eenmaal op de ruit geplakt, is de folie niet eenvoudig meer te verwijderen. Als het echt nodig is, doe je dat met warmte en veel voorzichtigheid. Door een föhn te gebruiken maak je de folie een beetje warm, heel gelijkmatig en de föhn niet te lang op één plaats richten is de kunst. Dan kan je een hoekje losmaken en vandaar uit beginnen met verwijderen. Maak de ruit goed schoon om lijmtesten te voorkomen.

Waar moet je op letten bij het onderhoud van autoruitfolie?

Polyester is een materiaal dat wel tegen een stootje kan. Een raamfolie van goede kwaliteit moet dan ook wel meer dan 10 jaar meekunnen. Maar de folie is ook erg dun en kan dus beschadigd worden met scherpe voorwerpen maar ook bijvoorbeeld zandkorrels. Bij het schoonmaken is het verstandig om eerst een zachte borstel of doek te gebruiken zodat je zandkorrels en andere scherpe verontreinigen verwijdert. Dan is een natte doek met water met een scheutje huishoudazijn weer genoeg om de folie schoon te maken. Scherpe of agressieve schoonmaakmiddelen zijn taboe.

De soorten autoruitfolie

1. Beveiliging

Deze soort raamfolie voor auto’s bestaat uit meer dan 2 lagen polyester en is bedoeld om de ruit extra stevigheid te geven. Een autoruit die voorzien is van dit materiaal kan praktisch niet meer worden ingeslagen. Ook opspattende steentjes richten dan nog maar zelden schade aan. Deze folie is transparant, maar kan eenvoudig worden gecombineerd met een folie die verduistert of inkijken voorkomt.

2. Zonwerend, UV-werend en warmtewerend

Deze soort folie is in diverse kleuren beschikbaar. Het verblindende zonlicht wordt getemperd en de raamfolie houdt UV-stralen tegen. Ook op extreem warme dagen heb je veel plezier van deze folie. Het houdt maar liefst 50% van de warmte, die anders in de auto komt, tegen. Zo voorkom je dat de airco overuren moet maken en hou je toch een aangename temperatuur in de auto .

3. Anti-inkijken

Met deze folie heb je privacy want jij kan gewoon naar buiten kijken terwijl niemand naar binnen kan turen, er zijn diverse kleuren en deze folie laat zich ook eenvoudig combineren met veiligheidsfolie.

4. Verduistering

Deze folie is om je auto te pimpen en een stoere uitstraling te geven. Diverse kleuren zijn beschikbaar om de ramen te tinten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*