Ga je op reis naar de VS? Vergeet dan zeker je visum niet!

Heb je plannen om naar de Verenigde Staten van Amerika te reizen? In opdracht voor je werk of voor school of als toerist? Zorg dan zeker dat al je documenten in orde zijn. Hierbij is de periode dat je in het land verblijft van groot belang. Verblijf je minder dan 3 maanden of 90 dagen in de VS/Noord-Amerika dan heb je genoeg aan een ESTA-toestemming. Blijf je toch langer dan die 90 dagen, ben je verplicht om een visum te hebben. Reken dat dit toch om een paar honderd Euro kan gaan en je heel wat administratie in orde moet hebben.

ESTA-toestemming

Ga je niet voor een lang verblijf naar het Noorden van Amerika waaronder de VS, dan heb je genoeg aan een ESTA-toestemming. Dit is een soort visum maar met de voordelen dat je het tot 72 uur voor vertrek kan aanvragen en ook de kostprijs ligt een heel stuk lager. Ook de administratie is heel wat makkelijker dan bij een echte visum. Met een ingevuld aanvraagformulier en een kopie van je paspoort heb je al voldoende gegevens.

Visum

Verblijf je langer dan 90 dagen, of drie maanden, in Noord-Amerika heb je wel een visum nodig. In tegenstelling tot een ESTA-toestemming moet je een visum wel tijdig aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in het land waar je woont. Administratief is het belangrijk dat het paspoort in orde is en je kan aantonen waarom je voor lange tijd naar het buitenland gaat.

Hoe vraag ik een visum aan?

Wanneer je de nodige documenten hebt zoals een paspoort en een geldig identiteitskaart kan je een afspraak maken. Dat doe je best online op de website van de Amerikaanse ambassade van Nederland, of het land waar je woont. Op de website van de Amerikaanse ambassade staat ook nog eens een lijstje van alle documenten die je nodig hebt. Vervolgens ga je naar de afspraak in een streng beveiligd kantoor waar je een gesprek hebt en nog eens alle documenten moet laten nakijken. Op het gesprek vragen ze je waarom je naar Amerika reist en voor welke periode. Uw paspoort laat je achter om een aantal dagen later thuis terug in de bus te krijgen met het visum erin. Nu ben je klaar voor vertrek!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*