Fiets mee op vakantie, beste fietsstoeltje

Fiets mee op vakantie, beste fietsstoeltje

Fietsen is een fantastische manier om de omgeving te ontdekken. Dat geld niet alleen thuis, maar zeker ook op vakantie. Het is dus een super goed idee om je fiets mee te nemen op vakantie. Om met het hele gezin de vakantiebestemming te ontdekken neem je ook een fietsstoeltje mee! Dat wordt hartstikke gezellig om je kindje op deze leuke manier meer van de wereld te laten zien. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dit aan te pakken. We presenteren graag de opties.

Licht en compact

Sommige mensen hebben een lichte en compacte inpakstijl. Misschien heb je niet veel ruimte over in de auto en moet je echt goed opletten wat je allemaal inpakt. Dan kies je misschien voor een vouwfiets of plaats je de fietsen op een fietsendrager. Dan moet ook het fietsstoeltje nog mee. Je zou kunnen bedenken om deze op de fiets te laten zitten maar dat wordt erg afgeraden, omdat zitjes niet zijn gemaakt om zoveel zijwind te ontvangen. Daarom kies je beter voor een klein en compact fietsstoeltje wat je ín de auto kunt meenemen. Dan heb je de volgende opties. De Thule Yepp Nexxt Mini of de Bobike one mini. Dit zijn een kleine en lichtgewicht fietsstoeltjes voor voorop de fiets. Deze is dus goed voor kindjes van 9 maanden tot 3 jaar. Het stoeltje past makkelijk in de auto en met sjouwen is deze ook niet zwaar. Een stoeltje voor achter wordt al vrij snel groot tenzij je kiest voor een junior stoeltje. Deze zijn over het algemeen wat kleiner.

Met veel ruimte op reis

Wanneer je op reis gaat met een caravan of kamer waarbij je de fiets ín het voertuig kunt plaatsen kun je elk fietsstoeltje meenemen wat je maar wil. De stoeltjes kunnen dan ook op de fiets blijven zitten. Dit is natuurlijk ideaal. Bij een camper kun je vaak zelfs de fietsen op een fietsendrager vervoeren, maar vergeet dan niet om het stoeltje te demonteren tijdens het rijden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*