Eilandhoppen langs fotogeniek Griekenland

Bij Griekenland denken de meeste mensen meteen aan zon, zee en strand. Én aan lekker eten. Bruisende eilanden als Kreta zorgen daar wel voor. Maar Griekenland heeft ook schilderachtige eilanden waar de stadjes kleurrijk en romantisch zijn en de landschappen groen en fotogeniek. Het fijne van dit alles is dat je meerdere plekken kunt bezoeken door te gaan eilandhoppen. Wij vertellen je waar je moet zijn voor jaloersmakende vakantiekiekjes. 

Sporaden

‘Hier en daar’, de vertaling van het Griekse woord Sporaden, is wel toepasselijk. De ene dag ben je hier om de andere dag naar daar te reizen. En met hier en daar hebben we het over de eilanden Skopelos en Skiathos. Beide eilanden bestaan voor een groot deel aan geurige pijnbomen, historische kerken en turquoise gekleurde baaien. Om de witte zandstrandjes niet te vergeten. Skopelos is iets rustiger dan Skiathos dat vooral bekend is geworden door de film Mama Mia. Zet deze film gerust op om alvast in de stemming te komen voor de 15-daagse reis. 


Cycladen

Foto’s van witte koepelkerkjes met blauwe daken ben je vast wel eens tegengekomen in een reisgids. Deze afbeeldingen zijn gemaakt op het romantische eiland Santorini. Het vulkanische eiland is dan ook de perfecte plek voor een romantische vakantie aangezien de zonsondergang hier adembenemend is en omdat de stadjes authentiek zijn. Eilandhoppen doe je vanuit hier door de ferry naar buureilanden Mykonos, Paros of Naxos te pakken. Waar Paros en Naxos grotendeels onontdekt zijn, is Mykonos bruisend en geliefd bij de rich & famous. Het eiland kent dan ook een bruisend nachtleven met chique clubs, luxe cockaillbarretjes en sfeervolle taverna’s. 

Met een luxe cruiseschip

Het historische Kreta en het groene Corfu in één reis onmogelijk? Niet als je kiest voor een cruise langs de Griekse eilanden. Het luxe schip legt namelijk aan bij beide eilanden om ook Piraeaus (bij Athene) en Katakolon (bij Olympia) niet over te slaan. Dat is nog eens eilandhoppen in stijl. Al zijn die laatste twee natuurlijk geen eilanden. Corfu en Kreta zijn dat wel. Trek de wandelschoenen aan voor een tocht langs de vissersdorpjes, olijfbomen en rotsachtige baaitjes van Corfu of ga sightseeing op Kreta door het Paleis van Knossos te bezoeken. En na een avontuurlijke ontdekkingstocht kun je op het luxe cruiseschip bijkomen door het zwembad op het bovendek in te plonsen. Genieten!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*