Een weekendje Sardinië

Shoppen in Cagliari

We gaan het gezellige Italië, het land van het overheerlijke eten, mooie natuur, cultuur en natuurlijk de fijne mensen bezoeken. Via een transfervlucht kom je s ’avonds aan op het vliegveld van Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. Midden in het centrum van Cagliari kun je van tevoren je verblijf regelen kan je makkelijk om de hoek ontbijte. Het advies is om een B&B te nemen want die zijn hier over het hele eiland genoeg en Italianen zijn zeer schoon en gastvrij. Na een nachtje slapen is het heerlijk ontbijten in Via St. Margarita. Een klein stukje verder lopen en je komt op Piazza Jenne, een groot plein waar allerlei restaurantjes, cafeetjes en ijssalons zijn. Ga de stad verder lekker te voet verkennen want het is hier al een genot om gewoon relaxed rond te bazuinen. Vanuit de middeleeuwse toren Torre di San Pancrazio heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Vergeet vooral je verrekijker en/of fototoestel niet. Midden in de stad is de prachtige botanische tuin Orto Botanico waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ga lekker dineren in Via Alberto Lamamora waar een klein maar heerlijk Mediterraan eettentje staat met daarnaast hun eigen winkeltje met verse producten.

Archeologie in Nora

Vanuit Cagliari kun je met de lokale bus makkelijk het plaatsje Nora bereiken voor een stukje archeologie. Onderweg zie je prachtige flamingo’s door het water flaneren.

Het uitzicht op zee, de archeologische bezienswaardigheden en de prettige gids maken je dag. Bezoek de 3 torens die de Sardijnen tegen de piraten verdedigden, ga naar ‘het theater’ of naar een van de baden van het frigidarium.

Bergen, boerenleven en zee in Cardedu

Met een gehuurde auto kun je na een paar dagen naar het oosten van Sardinië, naar het pittoreske plaatsje Cardedu, waar je verblijft in de bergen op een villa-achtige boerderij en waar je binnen 10 minuten rijden alweer aan zee bent. Vergeet niet om handdoeken mee te nemen. Hoe surrealistisch en prachtig. Je kunt verse producten van het land krijgen om zelf te koken of je gaat in de buurt naar een restaurant. S ’avonds is het al vroeg compleet donker en hoor je de belletjes van de geiten die buiten in de buurt rondlopen.

Boottocht vanaf Santa Maria Navarrese

Vanaf deze plek kun je de hele dag mee op een boot om de prachtige stranden en grotten te bekijken waar je langs vaart. Neem behalve je strandlaken ook een blouse of shirt met lange mouwen mee als je niet wil verbranden. Smeer je sowieso goed in, je weet hoe snel je kan verbranden op de boot.

Er zijn 3 stranden en 2 grotten te bezoeken. Het eerste strand is al als een plaatje, turquoise helder zeewater met wit zand en ruwe rotsen. Blijf hier lekker een tijdje hangen op je strandlaken of ga mee de grotten in.

De keuze is aan jou. Je bent de hele dag zoet en komt lekker rozig terug. Het is hier weer zo anders dan in de stad Cagliari, terwijl het maar anderhalf uur daar vandaan is. Vanaf mei is hier al een heerlijke temperatuur en het is lekker dichtbij, 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Geniet ze.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*