Een vrijgezellenfeest organiseren: waar moet je allemaal aan denken?

Help! Jij gaat een vrijgezellenfeest in Zoetermeer of andere locatie organiseren voor jouw beste vriend of vriendin, maar je hebt geen idee waar je allemaal aan moet denken. Bij het organiseren van een feest voor een grote groep komt veel kijken, daarom helpen wij je op weg met deze handige checklist.

1. Regel een locatie

Misschien is het regelen van een locatie niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan het handig zijn hiermee te beginnen. Sommige locaties zijn niet op de korte termijn beschikbaar. Het zou zonde zijn als de locatie naar wens al is volgeboekt! Begin dus met het regelen van een locatie voor jullie vrijgezellenfeest.

2. Bedenk een leuke activiteit

Een vrijgezellenfeest is niet compleet zonder ludieke activiteit. Op veel feesten wordt een sportieve of grappige activiteit georganiseerd. Probeer je in te beelden wat de vrijgezel leuk vindt én wat een goede activiteit is om met een grotere groep te doen. Als je niet direct op ideeën komt kun je eens informeren of de locatie van je keuze de mogelijkheid biedt om het event te organiseren.

Inspiratie nodig? Lees dan ook eens dit artikel: Wat te doen tijdens een vrijgezellenfeest? 10 tips

3. Uitnodigingen versturen

Als de locatie en activiteit geregeld zijn kun je uitnodigingen gaan versturen. Plan het vrijgezellenfeest het liefst lang genoeg vooruit, zodat genodigden nog een plekje in hun agenda vrij kunnen houden. Een vrijgezellenfeest is het meest geslaagd als alle naasten van de aanstaande bruid of bruidegom aanwezig kunnen zijn.

4. Reserveer ook de vrijgezel!

Vergeet niet om ook een plekje in de agenda van de vrijgezel te reserveren! In de meeste gevallen zal hij of zij niet weten dat jullie het vrijgezellenfeest organiseren. Je zult er dus voor moeten zorgen dat de vrijgezel de datum vrij houdt, zonder dat hij/zij weet wat hem/haar te wachten staat. Een goede manier hiervoor is om ook de partner in het complot te betrekken.

5. Regel de outfit

Hoe zie je als buitenstaander dat een voorbijkomende groep mensen een vrijgezellenfeest houdt? Juist: de vrijgezel wordt vaak aangekleed in een gekke outfit! Dit is jullie kans om los te gaan en de vrijgezel eens goed voor gek te zetten. Dus regelen maar die konijnenoren, haarband met piemels of gekke onesie.

6. Zorg voor vervoer of een slaapplek

Het is geen geheim dat op een vrijgezellenfeest vaak iets te diep in het glaasje wordt gekeken… Jullie gaan zelf niet meer naar huis rijden, dus regel jij dat er een taxi klaarstaat op een vooraf afgesproken plaats en tijd. Of je boekt een camping of hotel voor jullie allemaal.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*