Een strandvakantie aan de Middellandse Zee? Dit zijn de 4 mooiste stranden

Ben jij een echte strandliefhebber? Vier dan een strandvakantie aan de Middellandse zee. Deze intercontinentale zee is gelegen tussen Zuid-Europa, Noord-Afrika en West-Azië. Landen zoals Spanje, Frankrijk, Turkije, Griekenland en Marokko grenzen aan deze zee. Ook vind je hier diverse bekende eilanden zoals Corsica, Sardinië en Ibiza. Stranden genoeg dus aan deze grote zee. Weten welke de mooiste zijn? Wij zetten het een viertal aanraders op een rij!

1. Iztuzu beach Turkije

We beginnen met een verborgen parel in Turkije. Veel vakantiegangers boeken een all inclusive Turkije naar de bekende basplaatsen Alanya, Marmaris of Side. Maar het loont om eens een vakantie te boeken in een andere plaats. Reis bijvoorbeeld af naar de badplaats Dalyan. Hier vind je het perfecte strand: Iztuzu beach. Het helderblauwe water, de groene omgeving en het hagelwitte strand maken dit stukje Turkije paradijselijk. Bovendien kun je hier van mei tot en met oktober bijzondere schildpadden spotten. Aanrader!

2. Corsica: Plage de Roccapina

Even los van deze stranden top vijf: Corsica is absoluut een eiland dat je een keer bezocht moet hebben.  Geweldige natuur, gastvrije bevolking en prachtige baaitjes: een vakantie op Corsica zal je ongetwijfeld niet snel vergeten. Dit Franse eiland heeft bovendien een overvloed aan prachtige stranden. Zouden we dan toch een favoriet moeten aanwijzen dan is dit zeker Plage de Roccapina. Dankzij haar witte zand en helderblauwe water is dit zuidelijk gelegen strand met recht één van de mooiste stranden aan de Middellandse Zee.

3. Capo Coda Cavallo – Sardinië 

Ook het Italiaanse eiland Sardinië is trotse eigenaar van vele fantastische stranden. Echte strandliefhebbers moeten dan ook zeker afreizen naar deze parel in de Middellandse Zee. Kenners zijn het erover eens dat Capo Coda Cavallo het mooiste strand van het eiland is. Dit witte strand, in het Nederlands ‘Kaap Paardenstaart’ genoemd, heeft een fantastische tropische look. Vanaf je handdoek kijk je uit op het Tavolara-gebergte. Bovendien kunnen liefhebbers er prachtig snorkelen.

4. Simos Beach – Griekenland

We sluiten het lijstje af met een Grieks strand. Simos beach ligt op het nog niet zo drukbezochte Elafonisos in Griekenland. Dit kleine eiland ligt in het Zuidoosten van de Peloponnesos en je kunt hier nog relatief rustig van een strandvakantie genieten. Simos Beach is bovendien een geweldig mooi strand: het water is er zo helder dat het haast niet echt lijkt. Geniet hier, zeker in voor- en naseizoen, in alle rust van een fantastische strandvakantie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*