Een reisverzekering voor adventure reizen afsluiten doe je zo!

Houd je van avontuurlijke vakanties, backpacken of staat over korte tijd die gave wereldreis gepland? Dan is he van groot belang om, vooraf aan je vertrek, de juiste verzekeringen af te sluiten. Twee belangrijke verzekeringen die je sowieso tijdig moet afsluiten, zijn een goed dekkende reisverzekering en – je weet maar nooit of je zie wordt of er iets gebeurt dat je belet te reizen – een voordelige annuleringsverzekering. Waar moet je zoal op letten als je op zoek gaat naar een reisverzekering en annuleringsverzekering die bij jou passen?

1. Vergelijk de premies en voorwaarden via internet

Een van de eerste stappen die je moet zetten, is door jouw reisverzekering en annuleringsverzekering te vergelijken via een objectieve online prijsvergelijker. Een potentiële reisverzekering vergelijken en online een annuleringsverzekering vergelijken, kunnen je jaarlijks een flinke financiële besparing opleveren. Reizen is tegenwoordig al duur genoeg, dus elke besparing is uiteraard extra meegenomen!

2. Lees de verzekeringsvoorwaarden kritisch door voordat je afsluit

Ga niet blindelings af op de mooie, betrouwbaar website van een aanbieder, iemands uiterlijk, de uitstraling van een bedrijf of mooie praatjes. Wat te mooi is om waar te zijn, is bijna altijd onwaar. Lees daarom voordat je een handtekening zet of digitaal een reisverzekering met annuleringsverzekering afsluit, de voorwaarden en kleine lettertjes in het voorgestelde contract door. Is de dekking die je wenst wel toereikend genoeg? Wordt jouw reis met deze verzekering volledig gedekt in het land dat je gaat bezoeken? En dekt de reisverzekering eigenlijk wel de complete reis, vanaf het vertrek tot en met je/jullie terugkeer? Door dit soort vragen van tevoren te stellen en beantwoorden, kom je nooit voor nare verrassingen en onverwachte voorwaarden te staan.

3. Hoe lang duurt je avonturenreis?

Het is aan te raden om de beoogde reisverzekering goed te controleren op de dekkingstermijn. Kijk hoe lang je op reis gaat. Sommige avonturenvakanties, en eker wereldreizen, duren langer dan zes weken. Dit is lastig, omdat de meeste reisverzekeringen een dekking bieden van zes aaneengesloten weken en niet langer. Ben je langer onderweg, dan moet je je verzekeringen hier dus meestal op aanpassen!

4. Ga je op vakantie gevaarlijke sporten doen? Let dan op!

Veel mensen die een adventure reis ondernemen, gaan op hun reis extreme activiteiten doen of gevaarlijke sporten beoefenen. In vrijwel alle reisverzekeringen zijn gevaarlijke sporten niet standaard meeverzekerd en moet je dus een aanvullende verzekering afsluiten om goed gedekt te zijn. Zorg daarom dat je bepaalde sporten en activiteiten aanvullend laat verzekeren tijdens je adventure reis. Je kunt hierbij denken aan extreme sporten als canyoning, paragliden, duiken, bergbeklimmen, mountainbiken in de bergen of raften.

5. Europa of werelddekking?

Reisverzekeringen zijn afgestemd op Europadekking of werelddekking. Hierbij moet je opletten dat je niet te veel betaald, want bepaalde landen die aan de Middellands Zee liggen zijn meeverzekerd in de Europadekking. Landen waarvoor dit geldt zijn onder meer Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Israël en Libanon.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*