Een nieuw marketing mix element, video!

De originele marketing mix is bij ieder bekend, de vier P’s. Product, plaats, prijs, en promotie zorgen ervoor dat je een strategisch marketingplan kunt ontwikkelen. Dit plan begint bij een grondig marktonderzoek. Je moet erachter komen wat de wensen en behoeftes zijn van jouw doelgroep. Vervolgens kan je deze invullen in de 4 P’s. Deze strategie bepaling kan je overal op internet en in boeken vinden.

De tijden veranderen en de 4 P’s worden achterhaald. De consument verandert. Door het internet hebben zij ontzettend veel informatie tot hun beschikking. Zij zijn in staat zelf de benodigde informatie en producten op te zoeken. Daarnaast kunnen zij online hun aankopen doen en wordt het product nog bij hun thuis afgeleverd ook. Je moet dus een andere strategie maken om hun toch te bereiken tijdens hun eigen informatie zoektocht. Tijd om mee te veranderen dus. Naast de 4P’s  is het tijd voor een V, de V van video!

Waarom video?

Lekker cliché, een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het is echter wel waar. En met deze nieuwe tijden is dit alleen maar versterkt. De consument krijgt iedere dag een overload aan informatie over zicht heen. Zij gaan dus filteren. Wat is wel interessant en wat niet. Zij hebben gewoon weg geen tijd om alle informatie in zich op te nemen. Aangezien beelden zoveel zeggen zijn dit ook de punten waar consumenten op filteren. Zien zij iets anterekkelijks voorbij komen dan zullen zij hier sneller bij stilstaan dan een tekst. Een tekst kost teveel tijd en moeite. Een video is ideaal. Voor de consument is dit de ideale manier om zonder veel inspanning aan informatie te komen. Voor jou als verkoper is een video ook veel geschikter dan een foto. Je hebt hetzelfde effect als een foto, namelijk één beeld dat de consument tegenkomt, maar zij zien direct dat er meer beelden zijn. Voor jou is het dus mogelijk om door de video een gewenste boodschap te verwerken, zoals een bedrijfsfilm of videoproductie.

De kracht van sociale media

Een bijkomende ontwikkeling in de nieuwe tijden is het gebruik van sociale media. Dankzij sociale media is het eenvoudig geworden om informatie aan de consumenten te presenteren. Ook hier geldt dat de consument snel zal scannen of zij de informatie interessant vinden. Wanneer je video eenmaal viral gaat kan dit een enorme boost geven aan je naamsbekendheid.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*