Een lekker dagje weg op de Veluwe

De Veluwe is een prachtig bosrijk gebied midden in Nederland. Als je hier nog nooit geweest bent, moet je dit beslist eens doen. Alleen al met wandelen of fietsen kun je hier hele dagen doorbrengen. Maar op de Veluwe liggen ook veel gezellige dorpen en steden, denk hierbij aan: Ermelo, Nunspeet, Hoenderloo, Beekbergen en Apeldoorn.

 

Heerlijk fietsen in de natuur combineer je met musea

In het Nationale Park De Hoge Veluwe kun je je de hele dag met gemak vermaken. Je kunt er heerlijke wandelen door het uitgestrekte natuurgebied, maar je kunt er ook voor kiezen gebruik te maken van de gratis fietsen die er staan. Hiermee kun je heerlijk door het park fietsen en het is de beste methode om bij de verschillende bezienswaardigheden te komen. Zo vind je in het Nationaal Park het Kröller-Müller museum met veel schilderijen van Vincent van Gogh. Buiten het museum kun je een wandeling maken door de prachtige beeldentuin. Verder kun je er het Jachthuis Sint Hubertus bezoeken of op safari gaan met de boswachter. Waarschijnlijk heb je hier aan één dag niet genoeg.

 

Met jonge kinderen ga je een dagje naar Julianatoren

Heb je jonge kinderen dan is het familiepretpak Julianatoren bij Apeldoorn echt een aanrader. Het park heeft meer dan zestig verschillende attracties en verzorgt ook nog shows gedurende de hele dag. In het hoofdseizoen is het park iedere dag geopend en bron van vermaak voor kinderen van twee tot twaalf jaar.

 

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis, maar is nu te bezoeken als nationaal museum. Het paleis ligt vlak bij Apeldoorn en geeft een goede indruk van hoe de koninklijke familie de afgelopen generaties leefde. Je kunt er tevens de stallen en formele koninklijke tuin zien. Voor de kinderen is er een kinderatelier waar ze van alles leren over bijvoorbeeld hoe koetsier zijn werk deed en de chauffeur en de tuinvrouw aan het werk waren.  Er worden door het jaar heen verschillende evenementen georganiseerd, houd hiervoor de website van Paleis Het Loo in de gaten.

 

Hotelovernachtingen op de Veluwe

Wat is er nu fijner dan na zo’n leuke dag op de Veluwe een hotelovernachting erbij boeken? Op de Veluwe vind je een grote hoeveelheid hotels. Je kunt hierbij kiezen voor een hotel in een stad zoals hotel ’t harde of een landelijk gelegen hotel . Hier kom je heerlijk tot rust en eventueel kun je de dag erna nog een ander uitstapje maken want op de Veluwe is genoeg te doen!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*