Een houten vloer voor in huis

De houten vloer, een veelgebruikte vloerkeuze door heel veel mensen. Maar wat voor een soorten houten vloeren heb je eigenlijk en wat kost dit nou zoal. En nog belangrijker, wat zijn de voor- en nadelen van een houten vloer, deze gaan we in dit artikel tegen elkaar afwegen. Dit artikel gaat een informatieve tekst over de voor- en nadelen van een houten vloer, welke soorten je hebt, waar je ze kunt krijgen en wat dit nou zoal kost.

De voor- en nadelen

Wat zijn nou precies de voor- en nadelen van een houten vloer, houten vloeren hebben natuurlijk wel een aantal nadelen. Hout is een natuurlijk product, wat dus ook betekend dat dit reageert op natuurlijke omstandigheden, u moet dus rekening houden met de seizoenen, bij droogte gaat de vloer krimpen, en bij warmte en aanraking met vocht kan de vloer, soms nogal sterk uitzetten. Ook is het zo dat bij het leggen van een houten vloer in appartementen een aantal regels verbonden zijn. Er moet bijvoorbeeld een goedgekeurde geluiddempende vloer onder gelegd worden omdat een houten vloer erg gehorig is, mocht u hiervoor een extra of andere dekvloer moeten aanschaffen dan heeft u hier dus weer extra kosten van.

Een houten vloer heeft daarnaast ook een aanzienlijk aantal voordelen, zoals net al genoemd is hout een natuurproduct, hier zit dus zoals net gezegd wel een nadeel aan maar dus ook een aantal voordelen die hier voor veel mensen toch sterk tegenop wegen. Namelijk vanwege het uiterlijk dat het geeft, de sfeer die het creëert en de indruk die het achterlaat, het heeft dus iets stijlvols en natuurlijks. Hout kan vanwege de natuurlijkheid ook heel veel verdragen en is daarom ook uitermate geschikt als ondervloer. Hout is egaal en kan dus veel verdragen. Een groot voordeel van hout ten opzichte van laminaat is dat hou herstelbaar is en makkelijk te repareren, krassen en putten bijvoorbeeld, bij laminaat kan je deze nooit helemaal perfect herstellen, maar bij hout wel.

Welke mogelijkheden zijn er voor mij

Wat voor een soorten houten vloeren heb je zoals, het aanbod in houten vloeren is enorm, je hebt natuurlijk heel veel soorten hout, dat weet iedereen, dus bij vloeren ook heel veel aanbod. Verschillende soorten kleuren, op verschillende manieren afgewerkt, wilt u een vloer helemaal naar uw wensen? Ga het eens navragen bij een bouwmarkt bij u in de buurt.

Waar kunt u dit zoal krijgen? Zoals bij veel mensen bekend is zijn houten vloeren absoluut geen schaars product en kun je hier makkelijk aankomen, er zijn talloze bedrijven die vloeren verkopen en leggen en daarnaast kun je bij zowat iedere bouwmarkt wel aan een houten vloer komen.

Wat zijn de kosten?

Het voordeel van houten vloeren is dat het aanbod zo divers en groot is dat er voor ieder soort budget wel een optie mogelijk is. De algemene prijzen zijn wel bekend, de gemiddelde kostprijs van een standaard houten vloer ligt tussen de €35 en €125 per vierkante meter. Massief, lamel en fineerpakketten liggen tussen de €35 en €65 per vierkante meter.

Bron: Atmyhome.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*