Een heerlijke bbq op budget

Wanneer je een barbecue organiseert is goed vlees natuurlijk essentieel. Je wil genoeg vlees zodat ieders maag gevuld is, maar je wil ook kwaliteit vlees. Vlees is best prijzig en als je en beperkt budget hebt kan het samenstellen van een goed vlees assortiment best lastig zijn. Een goede tactiek is om een groot voedselpakket Mega Food Stunter te kopen. Dan heb je een spotgoedkope basis van je bbq vlees assortiment waar je zeker genoeg aan hebt. Het overige deel van het budget is dan over om een paar dure stukjes rund te halen. Eén van de onderstaande stukken vlees die uit de koe komen zijn meer dan geschikt. Hiermee zal je zeker je gasten verwennen. 

Steak 

De biefstuk wordt bereid uit de billen, stukjes spier of de runderlende. In dit gebied is er een grote en een kleine spier. We noemen de kleinste kogel. Vandaar de naam van de grasbiefstuk. 

Entrecote  

Snij een entrecote uit een koeienfilet. Dit stuk vlees heeft een klein olieachtig randje dat samen met het vlees gebakken moet worden: hierdoor krijgt de entrecote meer smaak. Na het bakken kan het vet worden verwijderd. 

Ossenhaas 

Ossenhaas is het meest malse deel van een koe. Je kunt de ossenhaas in twee stukken vlees verdelen: chateaubriand en tournedot. De chateaubriand is het dikste deel van de ossenhaas, de tournedo is het middelste deel van de filet, ook wel de haasbiefstuk genoemd. 

Ribeye 

Ribeye wordt verkregen uit runderribben. Dit mooie en malse stuk vlees dankt zijn naam aan de spieren in het vlees, die in hun ronde vorm oogvormig zijn. Tomahawk steak is ook een ribeye, maar dit stuk vlees zit nog niet op het bot. 

T-bone 

T-bone,  ook wel Porterhouse steak (in sommige staten van Amerika) en bistecca Fiorentina, wordt gesneden, eigenlijk gezaagd, uit de lende van het rund (zie afbeelding). Het is een grote portie heerlijk vlees voor grote vleesliefhebbers. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*