Een aantal voetbal voordelen

Als je nog nooit een potje voetbal hebt gespeeld, moet je het echt proberen. Het is een heel leuke sport die iedereen kan spelen en vrijwel overal kan worden gespeeld. En het kost ook niet veel om te spelen. Dit gemak van toegankelijkheid maakt het de populairste sport ter wereld. Ere zijn zoveel verschillende voordelen van voetballen dat je het de hele dag wilt spelen. Het is niet alleen een leuke sport om mee te socializen, maar het is ook fantastisch voor je spiergezondheid, hartgezondheid, botsterkte, je mentale toestand en nog veel meer.

#1 Verbetert de aerobic capaciteit

90 minuten op elke intensiteit hardlopen vereist een hoog uithoudingsvermogen. Daarom hebben voetballers vaak een enorme hoeveelheid aerobic capaciteit om van lopen naar sprinten te gaan en hebben ze een snel herstel om het steeds weer opnieuw te doen.

#2 Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

Dit is waarschijnlijk één van de beste voordelen van voetballen. De gemiddelde speler loopt in een volledig spel ongeveer 8 tot 11 kilometer. Het constante lopen, joggen en hardlopen helpen de hartslag van de speler op peil te houden en zorgen voor een uitstekende cardiovasculaire training. Deze constante beweging helpt spelers  hun hart te versterken, de opbouw van tandplak in de kransslagaders te weerstaan, hun bloeddruk te verlagen en overtollige calorieën te verbranden.

#3 Verlaagt lichaamsvet en verbetert de spiertonus

Voetbal is een geweldige sport om vet te verbranden, omdat het de spieren en je hart op verschillende manieren werkt. Voetbal bouwt meer spiermassa op en verbrandt meer vet door rekrutering van zowel langzame als snelle spiervezels. Als algemene training verbrandt voetbal spelen meer calorieën dan typische trainingen, omdat spelers gedwongen worden om te schakelen tussen het gebruik van de aerobic en anaerobe energiebanen.

Dit zijn al een aantal voordelen die je kan gebruiken om na te denken om te gaan voetballen. Natuurlijk, als je al voetbalt, kan je nog zoveel meer doen. Je kan naar een voetbalclinic gaan om ergens anders wat extra trucjes of oefeningen te leren om beter te worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*