Drone mee op reis? Hier moet je aan denken

drone
drone

De grote vakantie is alweer inzicht. De weekjes weg worden weer volop geboekt. Tegenwoordig is het helemaal hip en hot om je drone mee op vakantie te nemen. Drones zijn tegenwoordig voor iedereen weggelegd. Echter moet je er van tevoren wel goed over nadenken als je je drone mee op vakantie neemt! Dus bereid het even goed voor alvorens het vertrek. In deze blog kun je lezen waar je allemaal rekening mee dient te houden.

Drones in het buitenland

Drones zijn niet in elk land toegestaan. En zijn ze wel toegestaan dan is het vliegen vaak beperkt door een hele strenge regel- en wetgeving. Bekijk van te voren goed of het land waar je naartoe gaat drones toestaat. Staan ze drones toe dan is het handig om even goed de regel- en wetgeving door te nemen. Zo voorkom je dat je niet voor verrassingen komt te staan. Want in sommige aziatische landen kun je flinke boetes oplopen.

De drone vervoeren

Drones komen bij aankoop vaak samen met een handige opbergtas. Deze opbergtas heb je er niet voor niks bij gekregen! Gebruik de tas ook want in het ruim van een vliegtuig kan je drone wel eens flink geplet worden door andere tassen. Zorg er dus voor dat je drone goed ingepakt in een hardcase zit.

Verzekering

Voordat je op reis gaat moet je even controleren of je drone mee verzekerd is met je reisverzekering. Mocht dit niet het geval zijn sluit dan een andere verzekering af. Je wilt namelijk op het moment dat jouw drone gestolen wordt wel verzekerd zijn. Drones zijn tegenwoordig ook erg gewild bij criminelen, omdat het een product is dat je makkelijk kan verkopen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*