Dit zijn de mooiste stranden ter wereld

Navagio-Beach

De schitterende witte kalkstenen kliffen die over de zanderige kusten doemen, Navagio Beach en het sprankelende turquoise water dat er aan grenst, geven zeker een mooi beeld. Gelegen op het Ionische eiland Zakynthos, staat het prachtige strand regelmatig in reistijdschriften en is het een van de mooiste natuurlijke omgevingen van heel Griekenland. Ondanks de bijnaam ‘Shipwreck Beach’, vanwege de roestige resten van een scheepswrak dat op het zand ligt, is Navagio Beach ironisch genoeg alleen per boot bereikbaar. Het is een onvergetelijke ervaring om over het sprankelende water naar de afgelegen baai te varen; het landschap wordt steeds mooier naarmate u dichterbij komt.

Zlatni Rat

De bijnaam ‘Gouden Hoorn’ geeft Zlatni Rat de Adriatische Zee aan en verandert van vorm en lengte afhankelijk van de stroming, het getij en de wind. Gelegen aan de zuidkust van het eiland Brac, kan het witte kiezelstrand worden gevonden op slechts een korte afstand van de rustige havenstad Bol. Zlatni Rat staat regelmatig op de voorkant van reistijdschriften over de hele wereld en is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Kroatië vanwege het prachtige landschap en het sprankelende turquoise water. In 2009 werd het door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de tien beste stranden ter wereld.

Maya-baai

Sinds de film The Beach uit 1999 is Maya Bay in Thailand een van de meest populaire stranden ter wereld. Maar dat was zo populair dat de Thaise autoriteiten het strand in 2018 moesten sluiten en het aantal bezoekers moesten beperken tot 2.000 per dag om het milieu te helpen beschermen en behouden. Omgeven en beschut door torenhoge kalkstenen kliffen, maken het witte zandstrand van Maya Bay en het uitnodigende water een van de meest verbluffende decors die men zich kan voorstellen. Gelegen op het eiland Ko Phi Phi Le, dat in de Andaman Zee ligt, is de Maya-baai een traktatie om te bezoeken

Op het strand

Wanneer je eenmaal bent beland op het strand is het natuurlijk niet de bedoeling dat je na 5 minuten weer weg gaat. Om echt van de omgeving te genieten is het het  leukst om lekker op het strand te gaan liggen en te gaan picknicken. Wanneer je op het strand gaat picknicken raad ik aan om een ronde strandlaken te kopen, hier kan je dan alle hapjes op leggen zonder dat er zand op komt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*