Dit moet je weten over een elektrische auto

Rijden in een elektrische auto is heel anders dan rijden in een benzineauto. Dat een elektrische auto beter is voor het milieu, weten we natuurlijk. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee soorten auto’s? In deze blog beschrijven we alles wat je moet weten over een elektrische auto.

Geen versnellingen

Als je in een elektrische auto rijdt, heb je geen versnellingen. Je kan het eigenlijk wel vergelijken met een automaat. Echter is dit wel iets anders. Bij een gewone automaat voel je vaak nog wel het schakelen, maar hierbij niet. Daarnaast gebruik je bij een elektrische auto het rempedaal veel minder vaak. Dat komt doordat wanneer je het pedaal loslaat of als je remt, de elektromotor energie terugneemt en daardoor de auto afremt. Hoe snel dit gaat, is wel af te stellen hoe krachtig het afremmen is.

Laadpalen

Om je elektrische auto op te laden, heb je een laadpaal nodig. In Nederland zijn er ongeveer 40.000 openbare laadpalen en 80.000 privé-laadpalen. De privé-laadpalen zijn vaak bij iemand thuis of bij een bedrijf te vinden. De openbare laadpalen zijn te vinden via verschillende websites en apps. Wel heb je hiervoor een pas nodig. Op die app kun je zien waar een laadpaal staat, of deze vrij is, maar je kan ook zien hoeveel welk vermogen ze ondersteunen.

Financiële voordelen

Wanneer je een elektrische auto aanschaft, kun je profiteren van financiële voordelen. Elektrisch rijden moet gestimuleerd worden en met een aantal financiële voordelen moet het aantrekkelijker worden om een elektrische auto aan te schaffen. Er wordt namelijk nog vaak gedacht dat een elektrische auto te duur is. Je hoeft geen motorrijtuigenbelasting te betalen wanneer je in het bezit bent van zo’n auto. Daarnaast kun je subsidie ontvangen bij de aankoop ervan. Verder betaal je met een elektrische auto minder bijtelling.

Een elektrische auto leasen is ook een optie. Wanneer je een auto koopt, moet je vaak een groot bedrag in een keer betalen, leasen kan daarom ook interessant zijn. Vooral omdat de bijtelling lager is. Een elektrische auto zoals de Skoda Citigo e IV zou je eens kunnen bekijken als je geïnteresseerd bent in een elektrische auto.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*