Deze 4 dingen moet je niet vergeten als je op wereldreis gaat

Op wereldreis gaan is natuurlijk een prachtig avontuur, maar het betreft wel enige voorbereidingen. Zo is het belangrijk om ver van tevoren alles op een rijtje te hebben, zodat je veilig en verzekerd op reis kunt gaan. Hierbij zijn een aantal dingen noodzakelijk! Ook een kaartspel bedrukken en meenemen is al fijn voor wat entertainment onderweg. Lees in onderstaand artikel welke 4 dingen je niet moet vergeten als je op wereldreis gaat.

1. Belangrijke documenten

 

Documenten die belangrijk zijn is een groot begrip, maar zeker noodzakelijk! Wat we hier onder andere mee bedoelen zijn: paspoorten, visums, vaccinatieboekje et cetera. Het is goed om documenten als deze te kopiëren en dat mee te nemen tijdens diverse trips en uitjes die je gaat maken. Zo kan het originele paspoort bijvoorbeeld veilig in de kluis blijven en heb je toch een ‘bewijs’ mee, mocht hiernaar gevraagd worden. Ook van tevoren een scan maken en deze naar jezelf mailen kan je een hoop gedoe besparen, indien een belangrijk document verloren raakt of gestolen wordt. Ook is het handig om de geldigheid van een paspoort te checken, hier zijn in diverse landen, bepaalde eisen aan verbonden. Dit geldt uiteraard ook voor je (internationale)rijbewijs, creditcard en bankpas; anders kan je zo maar eens zonder geld komen te staan.

2. Wereldstekker

 

Erg belangrijk en zeker iets wat je niet moet vergeten op wereldreis: de wereldstekker. Het is natuurlijk ook fijn als je alle opladers van je elektronica mee hebt genomen, maar als je ze niet op kunt laden heb je er helaas niks aan. Met een wereldstekker ben je tijdens een wereldreis door Vietnam en andere buurlanden, verzekerd van het opladen van diverse elektronica. Dit kan bijvoorbeeld een laptop zijn waarop je een mooie blog of dagboek bijhoudt, maar ook een camera waar je de mooiste uitzichten van je reis op vastlegt. Ook handig voor een e-reader of tablet! Hierop kun je wel 100 boeken zetten of leuke games voor onderweg. Het bespaart je een hoop kilo’s en compactheid is natuurlijk een must.

 

3. Vacuüm (plastic) zakken

 

Een wereldreis ga je meestal tegemoet met een backpack. Als je niet te veel wilt sjouwen betekent dit vaak dat je backpack tussen de 60 tot 80 liter in zit. Dat is niet heel veel ruimte, zeker als je een aantal maanden op reis gaat. Het is dus belangrijk dat je zoveel mogelijk kunt meenemen in de rugtas. Indien je niet over vacuüm zakken beschikt, kun je gewone vuilniszakken gebruiken om je spullen zo compact mogelijk te verpakken. Plaats bijvoorbeeld een aantal shirts en broeken in de vuilniszak, haal alle lucht eruit (door erop te gaan zitten) en knoop de zak stevig dicht.

4. Reisverzekering wereldreis

 

Tot slot is het erg belangrijk om ook je reisverzekering aan te passen voor een (verre) wereldreis. Zo ga je goed verzekerd en veilig op reis. Bij veel verzekeraars kun je kiezen uit een ‘lange reis’ reisverzekering, dit geldt vaak voor als je meer dan 60 dagen weg bent. Ook heb je de mogelijkheid tot een doorlopende reisverzekering met een maximum van 180 dagen (weet jij nog geen einddatum, kies hier dan niet voor om een plotseling einde van je reis te voorkomen). De aard van je reis is ook belangrijk voor het soort reisverzekering. Ga jij vooral veel steden ontdekken en bezoek je zo af en toe een prachtig strand of een vulkaan, dan moet je op hele andere zaken letten dan wanneer je op een avontuurlijke reis gaat waarbij raften en bergbeklimmen voorkomen.

 

Naast veel gedoe, geregel en vaccinaties is het natuurlijk belangrijk om vooral heel erg te genieten van je wereldreis! Leg belangrijke en mooie momenten vast en geniet van de omgeving!

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*