De voordelen van een vouwgordijn

We zien steeds meer dat er voor vouwgordijnen wordt gekozen, als het gaat om raamdecoratie in huis. Maar wat zou nou eigenlijk een goede reden zijn om voor vouwgordijnen te kiezen? We hebben het voor je uitgezocht en hebben een aantal redenen gevonden waarom een vouwgordijn helemaal niet zo’n slecht idee is. 

Eenvoudig 

Het gebruik van vouwgordijnen is vrij eenvoudig en met een simpele bediening kan je het gordijn volledig sluiten of juist voor een deel open zetten waardoor je zelf de lichtinval bepalen. Het is dus een vrij simpel systeem, maar zou je nog meer gemak willen, dan zijn er tegenwoordig ook elektrisch bediende systemen. Als je kiest voor een vouwgordijn dan heb je keuze uit verschillende soorten stoffen, zoals een transparante, semitransparant of verduisterende stof, wat weer ideaal is voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Door de keuze van de transparantie van de stof, kan je bepalen welke privacy je wil toepassen. 

Effect  

Natuurlijk kan je kiezen voor “gewone” gordijnen, maar gewone staat niet voor niets tussen aanhalingstekens, want zo bijzonder zijn gordijnen nou ook weer niet. Het effect van een vouwgordijn, is hetzelfde als een gewoon gordijn, maar neemt veel minder ruimte in beslag en geeft met zijn bijzondere look en uitstraling een warm effect aan uw interieur. Omdat je een niet alleen een keuze hebt in transparantie van transparante voiles tot en met een verduisterend materiaal, maar ook van kleur en textielsoort, geven deze vouwgordijnen een bepaalde warmte aan je interieur. 

Akoestiek 

Vouwgordijnen bepalen voor een groot deel de akoestiek in je huis. Door het ophangen van je raamdecoratie, worden geluidsgolven door de stof automatisch gedempt, waardoor woonkamer minder hol klinkt. De buren zullen overigens ook een stuk blijer met je zijn, want door het ophangen van je vouwgordijnen dreunt het holle geluid niet meer door de muren en hoeven je buren niet mee te genieten van jouw favoriete film of muziek. 

Naar wens
Er zijn standaard vouwgordijnen te koop, maar dan moet te wel geluk hebben dat deze de afmeting hebben die voor jou raam geschikt is. Is dat niet het geval, dan zal je ze zelf op maat moeten maken. Natuurlijk scheelt het een paar centen, maar pas op, want goedkoop is heel vaak duurkoop Het is naar onze mening slimmer om de vouwgordijnen op maat te bestellen. Op die manier heb je veel meer keuze in kleur en stof en ben je verzekerd van een mooi en passend gordijn. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*