De voor- en nadelen van een houten vloer

Je hebt ze vast wel eens ergens zien liggen: massief houten vloeren. Het zijn namelijk ook de soort vloerbedekking die in de meeste woningen te vinden is. Dit komt doordat het eenvoudige vloer is, die er ook nog eens prachtig uit ziet. De vloeren zijn eenvoudig gemaakt doordat het gewoon planken zijn die uit een boomstam gezaagd zijn. Een massief houten vloer kent ook een aantal belangrijke voordelen. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Voordelen

Laten we beginnen met de voordelen van massief houten vloeren. Het belangrijkste voor veel mensen is dat een vloer mooi in de woning past en dit doen houten vloeren zeker. De vloeren staan dan ook bekend om hun unieke schoonheid en uitstraling. Dit komt mede doordat hout een natuurproduct is, wat betekent dat geen houten vloer exact hetzelfde is als een ander. Iedere vloer heeft zijn eigen karakter.

Doordat er veel soorten hout bestaan, is er ook voor elke huisstijl een geschikte soort vloer. Er zijn veel houtsoorten waarvan houten massieve vloeren worden gemaakt en er is voor iedereen dus wel wat moois.

Naast dat het er enorm mooi uit ziet hebben massief houten vloeren ook nog een ander belangrijk voordeel, namelijk dat de vloeren enorm duurzaam zijn. Door de ontwikkelingen kunnen houten vloeren jarenlang mee gaan, mits je ze goed onderhoud. Krassen en deuken kunnen dan ook makkelijk worden weggeschuurd. In ruimtes waar veel mensen lopen is het een ideale vloer.

Nadelen

Natuurlijk heeft deze vloersoort ook zijn eigen nadelen. Zo is de vloer niet geschikt voor vloerverwarming. Hierdoor zal de vloer snel uitdrogen en ook kromtrekken. Verder zijn massief houten vloeren ook niet waterdicht, dus wanneer je water er te lang op laat liggen trekt het in waardoor de vloer zal rotten en vervormen.

Wil je nou ook een massief houten vloer? Koop er eentje bij de houten vloeren van Martijn de Wit!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*