De verschillen tussen een fitnesstrampoline en tuintrampoline

Iedereen heeft ooit in zijn leven wel eens gesprongen op een trampoline. Op vakantie, in een pretpark of gewoon bij jezelf in de achtertuin. Dit soort trampolines zijn bedoeld voor plezier en vermaak. Vaak rond van vorm en voorzien van een veiligheidsnet en brede trampolinerand om elke vorm van ongelukken tegen te gaan. Maar er zijn tegenwoordig ook fitness trampolines. Met deze trampolines beleef jij de meest intensieve workout die je ooit hebt meegemaakt. In deze blog vertellen wij je alles over de fitness trampoline en waar je op moet letten als je er een wilt gaan kopen.

De nieuwste jumping-fitness hype overgesprongen vanuit Amerika

Jumping-fitness is DE nieuwste rage om alleen of in groepsverband helemaal los te gaan tijdens een fitnesstraining. Bij jumping-fitness gaat het niet om langdurige cardio oefeningen, maar juist om explosieve bewegingen die je maat op de fitness trampoline. Dit kunnen specifieke oefeningen zijn die je zelf uitvoert, maar ook complete klassikale programma’s die je met de hele sportschool kunt volgen een waar je aan specifieke spiergroepen werkt of een total-workout volgt.

Waar een goede jumping fitnesstrampoline aan moet voldoen

Een goede jumping fitnesstrampoline moet aan verschillende zaken voldoen om lekker te kunnen sporten. Als eerste moet de trampoline een stevig frame hebben in een hexagram vorm en een springmat die voldoende belasting kan dragen. De springmat moet bevestigd zijn aan elastische koorden in plaats van metalen veren. De poten moeten stevige antislip doppen hebben die krassen aan jouw vloer en plotselinge verschuivingen voorkomt. Tot slot heeft een goede jumping fitnesstrampoline een rechtopstaand handvat dat je in hoogte kunt verstellen op basis van jouw lichaamslengte.

Ideaal voor thuissporten

Een fitness trampoline kan door zijn afmetingen ook perfect thuis worden gebruikt. In de garage, op zolder of in jouw eigen sportkamer past de trampoline perfect. Eenvoudig op te zetten en nog sneller weer te demonteren zal een jumping fitnesstrampoline nooit veel ruimte in beslag nemen. Hou je niet zo van springen? Kijk dan naar een elektrische loopband, of een hometrainer met magnetische weerstand.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*