De revival van Delfts Blauw

Het is misschien een beetje vreemd om te spreken over de revival van Delfts Blauw, want deze producten zijn nooit helemaal weggeweest. Maar in vergelijking met de Gouden Eeuw is er van de ruim honderd fabrieken die deze producten maakten niet zoveel meer over. Officieel is er nog maar één fabriek die de originele serviezen maakt, en dat is Royal Delft. Er zijn wel andere leveranciers van Delfts Blauw, maar die maken gebruik van moderne technieken. De producten die bij Royal Delft worden gemaakt worden nog op de authentieke wijze vervaardigd en er werken nog echte kunstenaars aan de motieven.

Grote collectie

Delfts Blauw is ooit beroemd geworden vanwege de bordjes die aan de wand werden gehangen. Op de borden waren typisch Hollandse taferelen geschilderd. Deze borden waren erg duur. Ze werden gebruikt door rijke burgers, die wilden laten zien dat ze veel geld konden uitgeven aan deze producten. Je kunt Delfts Blauw als decoratie vinden op tulpenvazen, potten, serviesgoed, en beeldjes van Mary II, de echtgenote van stadhouder Willem III, zelf een verzamelaarster van Delfts Blauw. Tegenwoordig worden er in Delfts Blauw ook moderne serviezen en vazen geproduceerd, maar die worden allemaal nog steeds voorzien van de kenmerkende blauwe decoraties.

Online Delfts Blauw kopen

Zoals alle decoratieve producten kun je ook Delfts Blauw in een webshop kopen. Dat kan onder anderen bij de Dutch Gift Store. Dit is één van de weinige online shops waar de producten van Royal Delft te koop worden aangeboden. De collectie is erg groot. Je hebt keus uit allerlei modellen serviezen, vazen, wandborden, beelden, tulpenvazen en andere producten. Bij de decoratie kan worden gekozen voor werken van klassieke meesters, zoals van Johannes Vermeer. Maar het is ook leuk om Delfts Blauw te kopen met de oud-Hollandse afbeeldingen van molens, vergezichten, bloemen, vlinders, vogels of prachtige stadsgezichten, bijvoorbeeld uit Amsterdam.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*