De mooiste stranden van Europa

Porthminster strand, St Ives, Cornwall, Engeland

Nooit gedacht aan Engeland voor een strandvakantie? Heb je gehoord van Cornwall? Gelegen in het verre zuidwesten van het land, het is een prachtige provincie met honderden zandstranden. Porthminster, onderdeel van de oude vissershaven van St Ives, zit vol met authenticiteit, charme, kristalhelder blauw water en fijn zand. Je kan hier ook erg goed surfen.

Sint Nicolaas Eiland, Budva, Montenegro.

Het kleine eilandje Sinterklaas, ‘Sveti Nikola’, in Budva, is op de lijst van de mooiste eilanden van Europa terechtgekomen dankzij de stemmen die het heeft gewonnen in de European Best Destinations Competition. Het eiland is de thuisbasis van enkele buitengewone stranden en ligt tegenover de prachtige stad Budva, op 30 minuten van de luchthaven van Tivat in Montenegro en twee uur van de luchthaven van Dubrovnik in Kroatië.

Positano Beach, Amalfi kust, Italië.

Ook in Italië ligt het strand van Positano aan de beroemde Amalfikust, een van Italië’s “ansichtkaart”-bestemmingen zoals Portofino, Portovenere en Cinque Terre. Hoewel het voor sommigen als een toeristische valstrik kan voelen, wordt het nog steeds beschouwd als een van de mooiste plekken op aarde. Positano wordt aanbevolen voor koppels van alle leeftijden. Het is moeilijk om niet toe te geven aan de charme van deze plek die door goden lijkt te zijn geschapen.

Salecciastrand, Corsica, Frankrijk

Het afgelegen strand van Saleccia ligt aan de noordkust van het mediterrane eiland Corsica, dat sinds 1768 deel uitmaakt van Frankrijk, maar een aparte Italiaanse cultuur heeft behouden. Het fijne witte zand en het kristalheldere water van Saleccia zijn minder toegankelijk dan andere Corsicaanse stranden en zijn daarom ook beter bewaard gebleven. Moed en geduld zullen nodig zijn om van het dorp Casta naar het strand te rijden (15 kilometer), de wegen zijn in zeer slechte staat! Je voelt je misschien alleen, maar niet helemaal. Er is een camping en een klein winkeltje op 400 meter van het strand.

Wanneer je van plan bent om een van deze prachtige stranden te bezoeken is het wel belangrijk dat je goeie handdoeken meeneemt. Hoe mooi de stranden ook zijn, zand blijft vervelend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*