De leukste uitjes voor dit voorjaar met het gezin

Het zonnetje schijnt en de kids hebben weer voorjaarsvakantie. In deze periode is er vaak genoeg leuks te doen om tijd met hen door te brengen. Ben je toch op zoek naar inspiratie voor leuke activiteiten en uitjes? Dit zijn onze favoriete bezigheden voor het hele gezin!

Een lekkere boswandeling

Het voorjaarsweer is perfect voor een boswandeling. De frisse lucht gecombineerd met een zonnetje zal wonderen doen en jullie zullen allemaal super ontspannen terugkomen. Hou wel rekening met het weer! Het blijft Nederland, dus een regenbui kun je altijd wel verwachten. Doe een jas aan en uiteraard ook heel belangrijk: goede schoenen. Niemand zit te wachten op blaren!

Gezellig knutselen

Knutselen blijft altijd heel leuk. Het is enorm gezellig om dit samen te doen en aan het eind heb je iets wat altijd zal dienen als een herinnering aan dit mooie moment!

Een van onze favoriete materialen om mee te knutselen zal je misschien verrassen, maar met tafelzeil kun je een hoop leuke projecten doen. Zo kun je bijvoorbeeld plastic mapjes maken die na de vakantie weer op school gebruikt kan worden. Je kunt er zelfs onwijs vrolijke boodschappentassen van maken.

Wanneer je thuis gaat knutselen zul je wel een paar voorbereidingen moeten treffen. Zorg dat je de juiste tools hebt zoals scharen, garen en naalden om het knutselwerk af te kunnen maken. En wanneer je gaat snijden is het slim om de tafel te beschermen met een placemat of een stuk zeil!

Wees eens de toerist in eigen stad

Een heel leuk iets om te doen is om op zoek te gaan naar toeristische activiteiten in je eigen dorp of stad. Deze plek is voor ons zo gewoon geworden dat we bijna niet meer om ons heen kijken, maar het zal je verbazen hoeveel moois en hoeveel historie je eigen stad heeft. Als je in de buurt van Utrecht woont is het bijvoorbeeld super tof om eens een keer de DomUnder tour te doen. Hierbij krijg je een rondleiding onder het Domplein waar veel restanten uit de Romeinse tijd te zien zijn.

Een weekje weg

Je hoeft natuurlijk niet thuis te blijven en als je de luxe hebt kan het heerlijk zijn om een paar dagen weg te gaan. Ook al is het simpelweg een camping in nederland, ga erop uit en maak herinneringen met het gezin. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*