De lampentrends van dit moment

De lampentrends van dit moment zullen je misschien wel verbazen. Verlichting wordt namelijk steeds bepalender in je interieur en lampen zijn echte eyecatchers geworden. Waar we vroeger even gauw kozen om een plafonnière op te hangen of een schemerlamp neer te zetten om een ruimte wat verlichting en sfeer te geven, is verlichting tegenwoordig steeds belangrijker in het interieur. Een lamp is tegenwoordig veel meer dan een lichtbron in huis; het is een stijlvol accessoire in je kamer en maakt je interieur aantrekkelijk en stijlvol. Ben jij ook aan andere verlichting toe? Lees dan gauw verder wat de lampentrends van dit moment zijn. 

De meest populaire verlichtingskeuzes van dit moment

Als we een blik werpen op de meest populaire verlichtingskeuzes van dit moment zien we dat er veelvuldig wordt gekozen voor de combinaties. Door verschillende materialen, kleuren en vormen met elkaar te combineren, creëer je een unieke woonstijl. Deze stijl sluit weliswaar volledig aan bij de sfeer van de woonruimte maar dan met een speels en verrassend effect. Het hoeft dus allemaal niet meer zo strak op elkaar afgestemd te zijn als vroeger. Mix & match met verlichting vormt de belangrijkste lampen trend van dit moment. 

Bijna alles kan op verlichtingsgebied

Als we naar een aantal jaar geleden kijken, was verlichting volledig afgestemd op het interieur. Mixen en matchen was not done en kleuren als zilver, goed, smoke, zwart, okergeel en donkerblauw kwamen zeker niet in je op. Hoe anders is dat nu. De kleuren hierboven beschreven, zijn de kleuren voor moderne verlichting. Deze kleuren stralen luxe en warmte uit en zijn perfect te combineren met de industriële trend die al een aantal jaren hot & happening is. Okergeel staat bijvoorbeeld prachtig bij een zwart stalen frame en donkerblauw geeft een mysterieuze touch aan je inrichting. 

Hanglampen terug van weg geweest

Een andere lampentrend van dit moment is de hanglamp. Deze is weer helemaal terug van weg geweest. Het is echter wel de bedoeling dat je ook hier wat out of the box denkt. De enkele hanglamp boven de eettafel is zeker verleden tijd. Tegenwoordig worden hanglampen ook in een hoek van de woonkamer geplaatst. Met een heerlijke stoel eronder om lekker in te kunnen lezen of een mooie plant die je in de spotlights wilt zetten, geeft dit een leuk en speels effect. 

Hanglampen anno 2021 worden ook in groepen bij elkaar gehangen. Denk daarbij aan verschillende kleine bolletjes van gerookt glas of mooie gouden ringen van metaal. De ringen kunnen veelal op verschillende manieren worden opgehangen. Zo kan je kiezen om de ringen mooi verdeeld onder elkaar te plaatsen maar er kan ook de keuze gemaakt worden om de ringen schuin te hangen zodat ze elkaar overlappen. 

Op zoek naar de lampentrends van dit moment?

Een lichtbron bepaalt in grote mate de sfeer en uitstraling van een inrichting. Lampen zijn vandaag de dag in vele soorten en maten te verkrijgen. Welke soort lichtbron je kiest, hangt van het doel af waarvoor je de lichtbron gaat gebruiken. Ben jij op zoek naar de lampentrends van dit moment? Kijk dan eens op de website van directlampen.nl. Zij hebben een uitgebreide keuze aan lampen in verschillende stijlen. Wij weten zeker dat je hier een passende lamp voor jouw inrichting zult vinden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*