De grote mogelijkheden van aluminium deuren

Ben je op zoek naar nieuwe deuren voor in je woning, maar ben je er nog niet uit welk materiaal je gaat kiezen? Tegenwoordig zijn kunststof deuren populair, maar heb je weleens aluminium deuren overwogen? Aluminium is zeer geschikt materiaal voor allerlei soorten deuren. De mogelijkheden van een aluminium deur zijn dan ook eindeloos. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje.

Beschikbaar in verschillende soorten

Aluminium deuren zijn beschikbaar in allerlei verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld aluminium openslaande deuren. Met deze openslaande deuren met aluminium kozijnen creëer je bijvoorbeeld een fraaie doorgang van je woonkamer naar de tuin. Daarnaast zijn er ook aluminium dubbele deuren. Deze zijn ook erg geschikt om te gebruiken als buitendeuren. En wat dacht je van aluminium draaikiepdeuren? Deze kun je niet alleen gebruiken als deur, maar ook als een soort draaikiepraam, zodat er wat frisse lucht je woning binnenkomt.

Voordeur, achterdeur of binnendeur

Of je nu op zoek bent naar een voordeur, een achterdeur of een binnendeur, aluminium is voor alle drie erg geschikt materiaal. Doordat het zowel duurzaam als vormvast is, hebben wisselingen in temperatuur of weersomstandigheden er geen weerslag op. Dit maakt aluminium erg geschikt materiaal voor een voordeur. Hetzelfde geldt eigenlijk voor achterdeuren.

In alle kleuren verkrijgbaar

Een pluspunt van aluminium is dat het in vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar is. Zo kun je je deur dus precies afstemmen op je wensen en op je huidige interieur. Een zwarte deur past bijvoorbeeld perfect bij een modern en industrieel interieur, wat je tegenwoordig veel ziet.

Andere voordelen van aluminium deuren

Met aluminium als materiaal kun je voor je deuren dus alle kanten op. En daarnaast zijn er nog vele andere voordelen:

  • Het materiaal is onderhoudsarm
  • Het materiaal is erg veilig en sterk
  • Het materiaal is zeer duurzaam
  • Het materiaal isoleert erg goed, zowel qua warmte als qua geluid

Zoals je ziet zijn er genoeg redenen om voor aluminium deuren te kiezen. Waar wacht je dus nog op?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*