De drie maaltijden van je dag vervangen voor koolhydraatarme opties

Je eet ongeveer drie keer per dag een grote maaltijd, met het ontbijt, de lunch en het avondeten. Als je makkelijk wilt afvallen, dan is een van de manieren om dit te doen door deze drie maaltijden te vervangen met koolhydraatarme opties. Een goed koolhydraatarm recept hoeft niet moeilijk en vies te zijn, maar kan gewoon lekker en makkelijk te bereiden zijn. Als je op zoek bent naar koolhydraatarme opties voor de drie gangen van de dag, dan zit je hier goed. Lees hieronder onze tips:

Koolhydraatarme opties voor het ontbijt

Een koolhydraatarm ontbijt is dus een ontbijt met weinig of geen koolhydraten. In producten zoals muesli en ontbijtgranen zitten wel koolhydraten en dit kun je dus beter laten liggen. Er zijn gelukkig genoeg opties die lekker zijn en je wel kan eten, zoals een schaaltje yoghurt met fruit of een lekkere smoothie met kokosmelk. Een gebakken of gekookt eitje met wat groentes is natuurlijk ook altijd een goede optie.

Een koolhydraatarme lunch

Een koolhydraatarm ontbijt is makkelijk, maar veel mensen vinden een koolhydraatarme lunch maken nog best lastig. Brood en wraps mag je bijvoorbeeld niet eten. Gelukkig zijn er ook genoeg lekkere opties die wel koolhydraatarm zijn, zoals een lekkere salade vol groentes, noten en feta of geitenkaas, of misschien een wrap gemaakt van saladebladeren met daarin een lekkere vulling en saus. Met een gezonde lunch afvallen wordt zo een makkie.

Koolhydraatarme opties voor het avondeten

Ook voor avondeten wordt er vaak koolhydraatrijk gegeten, zoals met pasta of rijst. Tegenwoordig kun je veel lekkere en koolhydraatarme vervangers vinden voor deze producten, namelijk bloemkoolrijst of spaghetti van courgetteslierten. Met een goede saus, lekker stuk vlees of vis en wat groentes heb je een lekkere koolhydraatarme maaltijd op tafel gezet. Ook is een salade met een goed stuk vlees, vis of vega natuurlijk ook altijd goed.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*