De deur van de garage vervangen

Garagedeuren-vervangen

De deur van de garage gaat over het algemeen jarenlang mee. Dus tegen de tijd dat je hem gaat vervangen, vraag je je natuurlijk af hoe je dat moet doen en wat voor soort deuren er vandaag de dag verkrijgbaar zijn. In dit blogartikel proberen we je op deze twee vragen een antwoord te geven.

Garagedeuren vervangen

Het vervangen van garagedeuren kun je in principe zelf doen, zolang je weet waar je mee bezig bent. Ben je dus niet zo technisch? Dan raden we je met klem aan om de deur niet zelf te monteren. Tijdens de montage kun je jezelf namelijk eenvoudig bezeren als je niet zorgvuldig te werk gaat. Ook kun je onbedoeld het deurblad beschadigen als je de deur niet op de juiste wijze monteert. Bovendien is de montage geen dagtaak, waardoor de montagekosten over het algemeen zeer laag zijn, zeker als je deze kosten naast de aanschafprijs van de deur legt.

Een nieuwe garagedeur uitkiezen

Wanneer de deur van de garage aan vervanging toe is, is het een goed moment om na te gaan of het oude type deur nog steeds volstaat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je door de jaren heen een gezin hebt gesticht en je kinderen inmiddels dagelijks naar school toe fietsen. Dan is het wel zo fijn als ze de garage snel in en uit kunnen gaan. In dat geval is een garagedeur met loopdeur een prima keuze. Maar ook een zijdelingse sectionale deur kan uitkomst bieden. Zoals de naam al doet vermoeden wordt bij dit type deur het deurblad zijdelings geopend. Daarom hoef je het deurblad slechts gedeeltelijk te openen om de garage in en uit te kunnen gaan. Wil je weten welke soorten garagedeuren er nog meer verkrijgbaar zijn? Bekijk dan dit complete overzicht van soorten deuren.

Wel of geen geïsoleerd deurblad

Een belangrijk aandachtspunt bij het uitkiezen van een nieuwe deur voor de garage, is of het deurblad geïsoleerd moet zijn. Met name in de winter kan een ongeïsoleerd deurblad ervoor zorgen dat het in de garage onaangenaam tochtig en koud wordt. Zeker als je regelmatig in de garage aan je auto sleutelt of er een andere hobby beoefend, is dat zeer onprettig. Maar zelfs als je de garage nauwelijks gebruikt is een geïsoleerde deur prettig.

Via de deur van de garage die toegang tot je woning geeft, kan er immers ook tocht en kou je woning binnenkomen, waardoor de stookkosten onnodig hoog kunnen oplopen. Ons advies is daarom om in principe altijd voor een geïsoleerd deurblad te kiezen als je garage direct met je woning is verbonden of als je regelmatig een hobby beoefent in de garage.

Zo heb je langer plezier van je nieuwe deur

Het vervangen van de garagedeur is geen goedkope aangelegenheid. Daarom wil je natuurlijk dat je van je nieuwe deur zo lang mogelijk plezier hebt. Om dat te realiseren is het belangrijk dat je regelmatig onderhoudswerkzaamheden aan de deur verricht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het smeren van diverse onderdelen waarmee de garagedeur kan functioneren, zoals de motor waarmee je elektrische deuren kunt openen en sluiten.

Ook voor wat betreft het onderhoud aan de garagedeur is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Je moet er immers niet aan denken dat door onkunde bijvoorbeeld je vingers tussen de veren van de deur komen te zitten. Het beste is dan ook om een onderhoudscontract bij de leverancier van de deur af te sluiten. Op die manier weet je dat er onderhoud wordt gepleegd wanneer dat nodig is en is het gebruik van de deur bovendien veiliger, omdat de onderdelen regelmatig gecontroleerd worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*